10x Gevulde & Belegde Stokbroden
Het perfecte vakantie zomer hapje. Mooi Feestelijk belegde stokbroden
☀️ Laat je smaakpapillen dansen met de ultieme vakantiebeleving!🥖
Ontdek de verrukkelijke wereld van feestelijk belegde stokbroden – het perfecte zomerhapje voor tuinfeesten, op de camping, picknicks, vriendenlunches, of als verjaardagssnack. Geen oven nodig, ideaal voor op de camping! 🏕️🥖
Deze 10x gevulde en belegde stokbroden bieden eindeloze mogelijkheden om je culinaire creativiteit te laten stralen. Gebruik kleine broodjes of snijd ze in stukken met een leuke prikker voor een feestelijke presentatie op een mooie schaal. Variatie is key, en je kunt moeiteloos experimenteren met verschillende smaken.
Dit bericht is ontstaan voor onze vakantie naar Frankrijk, vol inspiratie voor stokbrood zonder oven. Met een overvloed aan stokbrood voor de lunch, als borrelhapje, bruschetta, avondeten of croutons in de salade – de mogelijkheden zijn eindeloos! Ontdek hier 10 heerlijke gevulde en belegde stokbroden voor een onvergetelijke smaakexplosie.
Alle foto’s en inspiratie zijn afkomstig van Pinterest. Klik op de foto’s om naar Pinterest of de officiële receptpagina te gaan. 📸✨
Gevuld Stokbrood #1. Hollands Gehakt
- Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en hol ze uit.
- Hak de knoflook, uitje en koriander fijn.
- Rul het gehakt met de knoflook en ui. Voeg wat kruiden toe, wat je beschikbaar hebt. Ik vind mijn gehakt kruiden mengsel altijd het lekkerste, die kan je hier vinden.
- Snijd de mozzarella in blokjes en meng de helft van de mozzarella en de olijven even mee in het gehakt mengsel
- Vul de gehalveerde stokbroden met het warme gehaktmengsel. Daarom een plakje mozzarella, dan smelt het nog een beetje.
- Snijd de tomaat in plakjes en leg deze erop.
- Nog wat peper erboven en druppel er olijfolie overheen.
Gevuld Stokbrood #2. Kip Pesto
- Je bakt kipfilet. 2 Kipfilets per stokbrood
- Ondertussen snijd je de stokbroden open. Smeer een dun laagje pesto op de binnenkant van je stokbrood. En beleg de onderkant vast met wat rucola, plakjes mozzarella en plakjes tomaat
- De rest van de pesto doe je in een grote bak. Bij de pesto doe je 2 scheppen Griekse Yoghurt, of wat je lekker vindt, Mayonaise kan vast ook wel 🙂
- De gare kipfilets scheur je in kleine stukjes, met 2 vorken.
- Doe de kip bij het pesto mengsel en lekker alles door elkaar mengen. Zout & Peper toevoegen op eigen smaak.
- Pesto Kip mengsel op het stokbrood en voila!
Gevuld Stokbrood #3. Avocado Mayonnaise & Pittige Garnalen
- Maak eerst de avocado mayonnaise. Prak 2 rijpe avocado’s in een bak. Meng daar 2 scheppen mayonaise bij, 1 schep Griekse Yoghurt, flink wat citroen of limoensap en zout & peper naar smaak.
- Dan maak je de grote voor gepelde garnalen klaar. Je laat een pan met olie flink heet worden. Daarna ga je gelijk met wat kruiden overheen: knoflookpoeder, chilipoeder, zout & peper. Paar minuten bakken & husselen.
- Smeer flink wat van de avocado mayonaise aan beide zijde van het stokbrood. Wat sla erop, de grote garnalen en voilà!
Gevuld Stokbrood #3. Boter & Brie
Boter & Brie. En dan natuurlijk een stokbrood. Dat is toch vakantie? Terwijl ik het schrijf proef ik de romige Franse Brie.
Maak het nog lekkerder door er goeie plakken stevige worst op te doen en maak het af met een augurkje. Goed glas wijn erbij en genieten maar!
Bij Brie een Chablis
Gevuld Stokbrood #4. Worst
Gevuld Stokbrood #5. Truffelmayonaise & Rosbief
Truffelmayonaise. Dat staat super hoog in mijn top 5 lekkerste dingen ever. Dit idee gezien bij Culy.
Ik krijg het nu ook niet meer uit mijn hoofd. Truffelmayonaise kan je ook maken door Truffelolie door de mayonaise te mengen. Werkt net zo goed. Wij doen ook Truffelolie door de honing mengen, voor Truffelhoning (duh). Super lekker bij harde kazen.
Vaak op vakantiebestemmingen kun je wel een flesje truffelolie halen. Gewoon doen! Maak je eigen Truffelmayonaise en smeer je stokbrood hier rijkelijk mee in. Lekker dikke plakken rosbief erover heen en wat zout & peper.
Gevuld Stokbrood #6.Mozzarella, Kip & Kersen
Hoe leuk, kersen als beleg!
- Scheur de bollen mozzarella in stukjes
- Halveer het stokbrood overlangs
- Beleg de onderste helft achtereenvolgens met botersla, kipfilet, mozzarella en kersen.
- Garneer met de blaadjes basilicum en bestrooi met peper
- Leg de bovenkant van het brood erop, snijd in 4 stukken en serveer.
Gevuld Stokbrood #7. Pittig Ei & Speklappen
- Maak een Thaise Curry saus door 2 theelepels curry saus door de mayonaise te roeren (4 lepels)
- Bak je speklappen, je kan ze wat kruiden met chilipeper
- Snijd je stokbrood door de helft en smeer de onderste helft in met de curry mayonaisse
- Strooi daar wat koriander en ringetje peper over heen
- Daarop leg je de speklappen
- En dan de kunst om het perfecte ei te bakken. Ei op de speklappen
- Afmaken met koriander en wat peper ringen en gelijk genieten! Zie hier het officiële recept.
Gevuld Stokbrood #8. Krakend Krokant, Gebakken Vis & Cajunsaus
- Neem stevige verse visfilets (kabeljauw bijvoorbeeld), zorg dat ze droog gedept zijn
- Het krokante beslag maak je door 100 gram bloem met 2 eieren, snufje zeezout en 120 ml bier te vermengen tot er een mooie gladde massa ontstaat
- Maak dan de Cajun Saus; flinke klodders mayonaise mengen met cajun kruidenmix & wat citroensap
- Snijd de stokbroden open en smeer de boven en onderkant vast in met de saus. Op de onderkant wat sla
- Dan bak je de beslagde vis in een flinke laag hete olie (180 graden / 8 tot 10 minuten) op de helft van de tijd een keer draaien
- Als de buitenlaag er mooi bruin en krokant uitziet zijn ze klaar
- Leg de vis op de sla, daarop wat plakjes tomaat & wat extra saus en voila!
Gevuld Stokbrood #9. Het Ultieme Feest
- Maak een mosterdsausje, door mayonaise & mosterd met elkaar te mengen
- Snijd je stokbrood open en smeer beide kanten in met de saus
- Op 1 kant leg je de slablaadjes,met plakjes tomaat en rode ui ringen
- De andere kant beleg je met kaas, salami, ham & kipfilet
- Je kan er voor kiezen extra saus overheen te doen
- Maak je ze vooraf, omdat je ze aan bezoek wil serveren bijvoorbeeld. Rol de stokbroden dan in bakpapier. Zo kan je ze in de koelkast bewaren. Ook als het bezoek er is, snijd je de stokbroden doormidden of in stukken met het bakpapier er nog omheen.
Gevuld Stokbrood #10. Prachtige Zalm
- Maak een mierikswortelsaus. Dit doe je door een klein bekertje creme fresh te mengen met wat mierikswortelpuree (2 flinke theelepels of eigen smaak) uit een potje, citroensap en wat peper
- Snijd je stokbrood door de helft en smeer beide kanten lekker in met de mierikswortel
- Op 1 kant doe je wat sla
- Daarboven op wat heerlijke gerookte zalm
- En je kan het afmaken met wat ringen rode ui & kappertjes. Beetje citroen erover en smullen maar!
Shop the look! Och, zo een prachtige zelf gemaakte houten Tapasplank ?
En dat waren 10 Gevulde & Belegde Stokbroden. Bij welke ga jij het meeste watertanden? Ik ga zo een paar Merguez worsten halen denk ik. Jammie!
Liefs, Melanie
Tapas Schalen
EEN FIESTA VAN SMAAK!OOK ZO GEK OP TAPAS SCHALEN? Ontdek de Magie van Tapas schalen Tapas schalen zijn mijn geheime wapen voor elk feestje, ze
Kampeer Recepten ⛱
Culinaire Eenvoud op de Camping Lekker en makkelijk #CampingRecepten #KampeerAvontuur Duik in de wereld van moeiteloos kamperen. Met deze selectie van snelle, makkelijke en bovenal
Tapasfeestje
8x Heerlijke & Makkelijke Tapas Recepten voor op jouw Tapasfeestje Je gaat een tapasfeestje organiseren, leuk! Tapas zijn altijd een succes, zeker als je ze serveert in
Spaanse amuse met kwartelei
Ontdek de makkelijke culinaire verfijning: Maak Indruk met eenvoudige Kwartelei Amuses voor een onvergetelijke Paasbrunch en Tapasfeestje! Op zoek naar een verfijnde amuse die zowel
Wijnhuizen Sancerre
De afgelopen 4 jaar was onze zomervakantie: 1 weekje ergens in het Zuiden van Frankrijk (liefst in een wijnstreek) en de 2e week midden in
New York
Tips voor New York – Tijdens de New York Marathon New York Marathon 2017 Handige tips checklist voor New York Rustig fietsen door Brooklyn Eten
Eén reactie