Havenfestival IJmuiden – Vaderdag weekend

Vaderdag activiteit vandaag zondag 18 juni

Havenfestival IJmuiden

Kom vandaag op Vaderdag, zondag 18 juni 2017 met het hele gezin naar Ijmuiden naar de Havendagen.

Kijk naar het weer, hoe mooi is dat! Een prachtige dag om naar IJmuiden te komen, pak je gelijk het strand ook mee.

Bij het Havenfestival gaat het vooral om Rauw IJmuiden & boten. Veel, bijzondere en grote boten. En wat vinden vaders leuk? Boten, vooral grote boten. 

Ik woon nu 3 jaar met heel veel plezier in Ijmuiden en elk jaar gaan wij naar de Havendagen.

Lekkere nieuwe haringen eten, er worden makrelen en paling gerookt, wijntjes drinken bij de muziek tentjes en de jongens mogen meevaren op de meest geweldige schepen. 

Havenfestival Ijmuiden rauw aan zee - activiteit vaderdag zondag 18 juni havenfestival IJmuiden - Mels Feestje en vaderdag"

Dit jaar is er voor het eerst zelfs een een culinair plein met foodtrucks en lokale restaurants (ken je Lámuse?). Een echt festival, een Havenfestival. Wij zijn er weer bij!  

Er komen allemaal bijzondere schepen naar IJmuiden, waaronder het stoomschip Elvin. De Koninklijke Marine komt met de nieuwe sleepboot Noordzee naar IJmuiden, met gratis rondvaarten door de haven. De reusachtige grijper van Overslagbedrijf Amsterdam, het Nijlpaard, keert ook terug in IJmuiden. Ook kan je een bezoek brengen aan het boorplatform Paragon C 463.  En je kan er  varen met oude reddingsboten.  

Het Havenfestival vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017.

De locatie Trawlerkade in IJmuiden.

De toegang is gratis. 

Afrekenen kan gewoon lekker met pin of contant geld, er zijn geen munten kassa’s.

Klinkt als een leuk Vaderdag uitje toch?

Tot zondag, in de haven van IJmuiden! Liefs, Melanie

Havenfestival Vaderdag activiteit - IJmuiden vaderdag activiteit - havenfestival IJmuiden zondag 18 juni - mels Feestje en Feestdagen"

Wij zijn gister al even geweest en hebben heerlijk aan de oesters & nieuwe haringen gezeten. Met natuurlijk een wijntje. Hier een kleine impressie van onze dag. 

 

Het Kottertje

De haven van IJmuiden wordt vaak gebruikt in Nederlandse series. Vaak een beetje de duistere scenes. Denk aan Penoza & Klem. Het Kottertje is een gezellig cafe wat echt aan de Haven zit.

Kijk de scene van Klem terug en kom een bezoekje nemen aan het beroemde cafe. Op vaderdag zondag 18 juni hebben ze vis roken op het terras. 

Tijdens het Havenfestival maken ze er  een gezellige boel van! Bekijk het programma van het Kottertje. 

Programma het kottertje - havenfestival IJmuiden - vaderdag havenfestival IJmuiden - mels feestje en feestdagen"

Klik hier terug voor Shopping voor Vaderdag - cadeau ideeën voor Vaderdag - cadeau inspiratie en uitjes activiteit voor Vaderdag zondag 18%2"

Nog meer leuke berichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *