in 3 stappen Moscow Mule

Sinds 1941 een klassieker. En niet meer weg te denken uit z'n koperen mok. Wodka en gemberbier vormen de basis van deze heerlijk verfrissende cocktail. De naam heeft een Russisch tintje maar deze cocktail is gek genoeg bedacht in Amerika. Wil je hem zelf maken? Hieronder het recept!

Het Moscow Mule recept

Een koperen mok vol pittige kick.

  • 45 ml wodka
  • 1⁄2 limoen
  • 2 dashes Angostura bitters
  • 120 ml ginger beer
  • ijs

Zo maak je hem!

  1. Vul een glas met ijsblokjes. Schenk de wodka erbij. 
  2. Knijp de halve limoen uit boven het glas en bewaar hem apart. 
  3. Vul aan met ginger beer en roer goed door. Gebruik de halve limoen als garnering.

Kijken hoe je hem maakt? Bekijk het filmpje van Tess!

Herkomst van de Moscow Mule

De Moscow Mule is al een klassieker sinds 1941. Ook al doet de naam anders vermoeden; deze cocktail komt niet uit Rusland. Hij is namelijk bedacht in Amerika. Zijn naam dankt hij aan de koperen mokken waaruit de Moscow mule gedronken wordt. De officiële mokken komen uit de Moscow Copper Co fabriek in Rusland.

Sophier owener Copper CO

Overgebleven drank

De cocktail werd uitgevonden in 1941 door John Martin van Smirnoff Vodka, Sophie Berezinski van de Moscow Copper Co en Jack Morgan, president van Cock 'n' Bull Products (gemberbier producent).

Maar er wordt ook gespeculeerd dat niet Martin, Berezinski en Morgan de Moscow Mule hebben ontdekt maar Wes Price, de hoofdbarman van Jack Morgan. De drank werd geboren uit de noodzaak om de kelder leeg te halen met drank welke niet verkocht. Smirnoff Vodka en gemberbier waren twee van deze dranken. En zo werden ze gemixt tot de Moscow Mule.

Smirnoff Vodka + gemberbier+ 2000 koperen mokken = Moscow Mule

Toen de Moscow Mule een succes bleek te zijn is Martin het land doorgetrokken om Smirnoff Vodka te verkopen en tegelijkertijd de Moscow Mule te promoten. Omdat Berezinski af moest van een groot aantal koperen mokken werden deze gebruikt als promotiemateriaal. Martin vroeg aan bartenders om op de foto te gaan met de speciale koperen mok en een fles Smirnoff Vodka. Hier werden dan polaroids van gemaakt voor de verdere promotie. En nog steeds is de koperen mok de manier om je Moscow Mule te drinken. 

Top 3: Moscow Mule variaties

Fan van de Moscow Mule? Dan vind je deze drie cocktails ook geweldig. En net zo simpel te maken. Van de Dutch Mule tot de Gin Gin Mule:

Wat is wodka?

Vodka of wodka is eigenlijk niet meer dan water en pure alcohol op basis van rogge, aardappel of mais. Resultaat: een neutrale sterke drank zonder geur en een pure smaak. Maar helemaal smaakloos is wodka niet. Meer weten? Lees dan het gehele artikel over wodka. Al wodka fan? Bekijk dan onze top 10 wodka cocktails. 


Verder mixen?

Wil je nu eens wat anders dan de Moscow Mule? Ga terug naar alle cocktails of ga direct door naar de populairste cocktails van Nederland: Gin-tonic,  Bloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada. Genoeg te ontdekken met meer dan 300 cocktailrecepten van Gall & Gall!


3 Reviews

(210 stemmen)
18.49
14.79
(71 stemmen)
15.29

11 Reviews

(818 stemmen)
38.99