Binnen een half uur heb je vanavond een heerlijk gevarieerd & gezond gerecht op tafel
Het is altijd een succes. Bij visite, maar ook bij de kinderen. Een gepofte zoete aardappel. En de snelste manier is 10 minuten koken + 10 minuten op 200 graden in de oven. De eerste 10 minuten maak je de geitenkaas & tomaten salsa. De laatste 10 minuten bak je je vlees of vis of een vegetarisch gerecht.
En het ziet er ook nog een feestelijk uit! Terwijl het gewoon aardappelen & groenten zijn. Wij namen ze als vervanging van aardappelen omdat we minder koolhydraten willen eten. Maar ik geloof dat het al weer een beetje achterhaald is. Vincent heeft even opgezocht hoe het vandaag de dag zit met de gewone aardappel vs de zoete aardappel.
Conclusie; geen verschil, lekker afwisselen dus. Verschillen in de gewone & zoete aardappel zijn de vitamines & mineralen. En 1 van de 2 heeft een iets lagere Glycemische index ??♀️ Dus…
HET RECEPT
- Oven op 200 graden voorverwarmen
- Zoete aardappelen (2 middelgroot pp) Harde stukken eraf
- Zoete aardappelen in heet water aan de kook brengen & 10 minuten koken
- Ondertussen maak je de Geitenkaas & Tomaten Salsa: Tomaat, ui, knoflook, koriander en geitenkaas klein snijden en bij elkaar mengen. Beetje olie erdoor en met zout & peper op smaak brengen
- Zoete aardappelen afgieten
- Doe de aardappelen in een ovenschaal. Met wat olie en kruiden insmeren. Ik gebruik paprikapoeder, Provençaalse kruidenmix en wat zout & peper. 10 Minuten in de oven
- Ondertussen kan je je vlees / vis klaar maken
- Alles klaar? Bord opmaken. Zoete aardappel op het bord, doormidden snijden. In het midden doe je de geitenkaas & tomaten salsa.
?Ook een lekker zoete aardappel stamppot recept met roquefort. Jammie! Hier wordt een Pinot Gris bij geschonken. Deze Pinot Gris past ook perfect bij ons gerecht ?
Eén reactie