Koningsdag special voor bij de oranje soep, kroontjes croutons
Het idee voor op maat croutons is ontstaan met Valentijnsdag, een crouton in de vorm van een hartje. We hadden toen ook bladerdeeg hartjes uit de oven met Parmezaanse kaas, erg lekker! Tijdens het maken van deze zachte romige oranje wortelsoep, bedacht ik mij dat hier een knapperig zoutje erg lekker bij zou zijn. Zie hier, de kroontjes croutons!
Maak deze kroontjes croutons zelf
Stap #1. Je zet de oven op 180 graden om voor te verwarmen.
Stap #2. Je tekent met een pen de omtrek van het brood op een vel papier. Daarin teken je een kroontje, knip deze uit.
Stap #3. Leg je brood-kroon-patroon op je sneetjes brood en snijd met een mes de buitenkant eraf zodat er een kroon overblijft. Leg de kroon-broodjes op bakpapier om zo in de oven te doen.
Stap #4. Je maakt een mengsel van olie, zout/peper en Italiaanse kruiden, bedek de witte brood kroontjes hiermee.
Stap #5. Doe de kroontjes croutons voor 6 minuten in de oven, zodat ze bruin en knapperig zijn.
Stap #6. Ga met een teen knoflook over je kroon crouton, zo krijgt het een lekkere knoflook smaak
Veel plezier met het maken van deze kroontjes croutons! Ze zijn natuurlijk ook gewoon lekker voor bij de borrel met een smeersel erop. Voor meer Koningsdags hapjes kan je kijken op mijn Pinterest bord.
Fijne Koningsdag! Liefs, Melanie