La casa de Melvino

La casa de melvino

Opzoek naar een lekkere amuse? Zo eentje waarmee je indruk maakt en heel makkelijk te maken is?

Gebruik een kwarteleitje. Ze zien er prachtig uit, zijn trendy klein en hebben een lief bevlekt schilletje. En daarbij heel makkelijk om klaar te maken. Kwarteleitjes bak je in een poffertjespan. Zo maak je schattige mini omelets. En deze zijn super gaaf als versiering op een amuse.

Afgelopen Pasen heeft Mats voor het eerst paaseitjes gezocht bij mijn schoonouders. Zoals elk jaar maakt mijn schoonmoeder een lekkere Paasbrunch na het zoeken.

De Paasbrunch begon met een spetterende Spaanse pil pil, garnalen in olie gebakken met hete pepertjes en veel knoflook. We gingen door op de Spaanse tour, een stokbroodje met gebakken spek en een kwartelei. Toen ik de kwarteleitjes en de poffertjespan zag heb ik gelijk de camera erbij gepakt, want dit moet gedeeld worden.

Stap #1. Kwarteleitjes

Om te beginnen heb je natuurlijk kwarteleitjes nodig. Voor 12 sneetjes stokbrood heb je 12 eitjes nodig en 6 plakken spek. Plus een poffertjespan.

Stap #2. Spek

Spek maakt alles lekkerder, dat is toch zo? De spek bak je iets langer dan het kwartelei, dus hier begin je mee. De spek gaat later door de helft, zodat het mooi op een sneetje stokbrood past.

Stap #3. Kwartelei in poffertjespan

Vet de poffertjespan in. Om de eierschaal te breken helpt het om er een scherp mesje in het topje te steken en het topje er voorzichtig af te zagen, zo breekt het makkelijk. Laat de inhoud in een poffertjespan vallen. Nu even laten aanbakken, zoals een eitje.

Stap #4. Kwartelei met spek op stokbrood

Dat is het eigenlijk, een plakje stokbrood, daar doe je de spek op en daar weer op het kwartelei. Klein beetje peper op het ei, het is al zout door het spek. Op een leuke plank of schaal en uit delen maar! Wedden dat je hele positieve reacties krijgt! Tristan (stiefzoon) lust geen gewone eieren, maar hij heeft van deze Spaanse variant er gewoon 2 opgegeten. “Deze wil ik altijd!”.

Extra 2x inspiratie met de kwartelei

In mijn zoektocht kwam ik de volgende 2 recepten tegen met kwarteleitjes. Deze zien er echt te lekker uit! De eerste is een runder tartaar met truffelmayonaise (Yes, please!) en een gebakken kwarteleitje. Kijk nou hoe lekker dat eruit ziet.

En de volgende is samen met een vitello tonato. Ik heb hier al weken trek in, een vitello tonato. En nu kom ik hem tegen met een kwarteleitje. In een leuk glaasje. Volgende maand hebben we hier verschillende verjaardagen, ik ga deze nu echt een keer maken!

Heb je zelf nog een leuk recept met een kwartelei, laat het achter in een reactie. Ben je opzoek naar leuke hapjes omdat je een feestje geeft? Kijk dan op mijn Pinterest borden.

Alvast veel plezier! Liefs, Melanie ??‍?

? Shop the look! Een gietijzeren poffertjespan bij Bol.com. Voor alle warmtebronnen ? 

Kwartelei inspiratie op Pinterest

2 reacties