La casa de Melvino

La casa de melvino

Search

Alicante

Een Spaanse kuststad gelegen aan de Costa Blanca en de hoofdstad van de gelijknamige provincie Alicante en in de regio Valencia.

Alicante stad heeft ruim 320.000 inwoners en is een belangrijke haven voor de export van midden-Spanje. Na Valencia is het de grootste stad aan de Costa Blanca. De regio heeft mooie zandstranden en is vanuit onze villa goed bereikbaar.

Vanuit de villa naar de parkeergarage waar wij vaak parkeren “LOPEZ OSABA Public Car Park” is het 43 minuten rijden. Het vliegveld Alicante ligt op 12 kilometer van het centrum. Een stedentrip Alicante kan samengevat worden als kunst, cultuur, (sea)food en prachtige stranden met een mooie boulevard. 

Alicante heeft een aantal moderne winkelcentra en levendige terrasjes, die zelfs in de wintermaanden vaak nog goed bezocht worden. Mooie bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het kasteel van Santa Barbara op de Monte Benacantil (heuvel van 166 meter hoogte), de oude stad (Casco Antiguo), de boulevard en interessante musea. Daarnaast ligt Alicante ideaal voor dagtochtjes in een schitterende omgeving van eilandjes en prachtige berglandschappen met grotten.

Onze dag

In Alicante

Echt een heerlijke dagje uit, je bent er in 43 minuten rijden. Parkeren is goedkoop, voor een kustplaats zijn de drankjes aan de boulevard zeker leuk te betalen. 

Wij starten vaak de dag met een mooie wandeling, een aardige klim naar het kasteel boven op de berg “Castillo de Santa Barbara“. Dit is echt de moeite waard. Entree is gratis en ze hebben verschillende exposities. Bekijk ook de website, want je kan er ook een wijnproeverij doen 🙂 Maar er is ook een lift en er gaat een bus. Plus ze geven leuke route opties om naar boven te gaan, bijvoorbeeld met een start in het oude centrum. Ook leuk voor kinderen, op zaterdagen hebben ze Dramatised tours, met acteurs. 

Met de klim naar beneden kom je in het centrum en loop je naar de kenmerkende boulevard (Explanada de España), versierd met palmbomen en op 1 van de terrasjes kan je heerlijk lunchen. Je kan je strandkleding meenemen, want aan de boulevard ligt het levendige en populaire bezocht strand: Playa del Postigue. Het mooie en 900 meter lange strand ligt aan de voet van de Monte Benacantil en heeft goede voorzieningen.