Mels Feestje

HUISJE BOOMPJE FEESTJE
Vakantie | Wijn ?

Wijnhuizen Sancerre

16 augustus 2020
Pascal Jolivet. Een van de vele mooie wijnhuizen van de Sancerre. Hier een lijstje met de beste wijnhuizen.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”]

De afgelopen 4 jaar was onze zomervakantie: 1 weekje ergens in het Zuiden van Frankrijk (liefst in een wijnstreek) en de 2e week midden in Frankrijk, op de perfecte kinder camping Les Allicourts. In het loire gebied. Een uurtje rijden van de camping ligt Sancerre. Een prachtige plaatsje op een heuvel, tussen de wijnvelden. Een must see! Elk jaar houden we ruimte over voor onze vakantie wijnen. Minimaal 4 dozen van verschillende wijboeren, vol met mooie wijnen uit de streek gaan mee. Onderstaande wijnboeren zijn onze favoriet. Heb je een goede tip voor ons, voor een wijnbezoek volgend jaar? Laat het dan in een reactie hieronder weten.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”]

Pascal Jolivet 2

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”]

Pascal Jolivet heeft 28 hectare eigen wijngaarden in Pouilly-Fumé en Sancerre. Zijn gevoel voor perfectie heeft in hoge mate bijgedragen aan zijn succes.

 • De wijnen van Pascal Jolivet vinden hun weg over de hele wereld en prijken in Frankrijk op de wijnkaart van vele sterrenrestaurants. Wij zijn deze wijn als eens tegengekomen.
 • Pascal Jolivet op Vivinio (gemiddeld 3,9 sterren)
 • Heeft mooie bewaar Pouilly-Fumé.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”]

Bezoeken & proeven:

 • Maandag tm zaterdag van 9 am to 12 pm en van 2 pm to 6 pm (liever op afspraak)
 • Adres: Rue Saint Vincent in Verdigny (18300).
 • Site om wijnproeverij in te boeken: ruedesvignerons.com
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”]

Domaine de Chatenoy. Een van de beste Wijnboeren en wijnen uit de omgeving van de Sancerre

Topkwaliteit sauvignon uit de Loire
Op het pittoreske wijnhuis Domaine de Châtenoy maken Isabelle en Pierre Clément prachtige wijnen.

Een kleine groep wijnliefhebbers kent deze ‘geheimtip’ al tientallen jaren. De menetou-salon van Clément doet niet onder voor de veel bekendere toppers sancerre en pouilly-fumé, uit de beroemde buurgebieden. Clément maakt een op-en-top sauvignon en zijn wijn staat hoog op de lijst van meest gewilde witte loire. Zowel de sauvignon blanc- als pinot noirdruiven werden in 2015 optimaal rijp, met voldoende suikers en met behoud van mooie zuren.

Door de grote culinaire inzetbaarheid is deze intens zuivere witte wijn een favoriet van sommeliers in talloze restaurants. Het sterke punt van Pierre Clément is de constante en hoge kwaliteit van deze frisse en eetlustopwekkende wijn. 

Prijzen: Vanaf E13,50

Bezoeken & proeven:

 • Even mailen wa de beste tijden zijn: info@clement-chatenoy.com
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”]

https://www.plusonline.nl/wijn/de-5-beste-witte-wijnen-uit-sancerre-en-omstreken

French Blonde 2019

Domaine de Châtenoy Menetou-Salon Cuvée Pierre-Alexandre

Food and drink areas

Sancerre, wijndorp in Frankrijk

Sancerre

Sancerre, een bekend wijndorp in Frankrijk

Ruud neemt ons in zijn blog mee naar Sancerre. Volg er het bordje Centre-Ville en parkeer de auto op de grote parkeerplaats net buiten het dorp. In Sancerre zelf zijn in de smalle straatjes nauwelijks parkeerplaatsen dus de auto buiten het dorp parkeren is de enige oplossing. Je hebt er gelijk een prachtig uitzicht op de omgeving. Sancerre is wereldberoemd geworden door de witte wijn van de sauvignon-blanc, de druif die hier op de kalkhoudende bodem goed gedijt en garant staat voor een wijn, die tot een van de beste witte wijnen van de wereld doorgaat. Lees verder…

 1. Leuk vooruitzicht! Bij Okhuysen wel een paar keer Domaine de la Garenne gekocht. Erg lekker! Euro of 15 bij OK, maar daar vast goedkoper.

  1. Wat leuk! Ik ga Domaine de la Garenne nu gelijk opzoeken, mooie prijs. Maar jij bent snel 🙂 Jij krijgt bericht als ik iets nieuws plaats?

  2. Domaine de la Garenne ligt op de Rue Saint Vincent, alleen daarom al een bezoekje waard 🙂 Maar heeft zeker mooie recensies en heeft een bekende lekkere Rosé. Bedankt voor de aanvulling!

 2. Paul Prieur, Serge Laporte, Hubert Brochard en Reverdy Ducroux bezoeken wij al een aantal jaren en we nemen iedere keer weer een aantal van hun wijnen mee. Lekkere wijnen en hier zitten ook wijnen bij die je een aantal jaren (10) kan bewaren wat de dronk zeker ten goede komt. Hoewel ik moet toegeven dat we de 10 niet halen. Daar zijn ze te lekker voor. En mits je de wijn natuurlijk goed bewaart (niet in de huiskamer). Wij hebben zelf een wijnkamer die altijd donker is met een aantal wijnkoelkasten. Bij alle wijnhuizen mag je gratis proeven en sommigen hebben een kelder waar extra uitleg gegeven wordt. Ik zou ook altijd diverse huizen bezoeken want ieder huis kent zijn eigen smaak. Niet een Sancerre smaakt hetzelfde en natuurlijk verschilt de smaak per wijnjaar. Helaas hebben de Aziaten de Sancerre ook ontdekt en worden sommige wijnhuizen helemaal leeg gekocht.

  1. Hoi Monique, bedankt voor je reactie! Wat leuk, we nemen ze mee dit jaar in onze Sancerre wijnroute. Wij hebben wel een wijnkelder, nog geen koelkasten, maar wie weet! Van jullie klinkt als een mooie wijnkamer. Genietse en proost! Liefs, Melanie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *