La casa de Melvino

Te lekkere Makreelsalade met Mayonaise & Truffelolie. Op een geroosterd Broodje met Boter en Knoflook uit de oven. Enjoy!

Het is woensdagmiddag. Dat is hier thuis visdag. Vincent heeft papa-dag en haalt de jongens samen met Mats uit school, en dan gelijk door naar de visboer. Ze komen bijna altijd wel terug met een haring een een familiebak kibbeling. Blijft toch IJmuiden. En soms vraagt Vincent of hij nog een makreel zal meenemen, als extraatje. En dat betekent hier of ik makreelsalade wil maken. En dat wil ik altijd wel!

Ik lees veel recepten waar yoghurt wordt gebruikt, dat kan dus ook. Maar ik ben toch echt wel een mayonaise freak. En deze combinatie, makreel met mayonaise en een klein beetje truffelolie is zo hemels! Wat ook hemels is en ruikt is geroosterd brood in de oven met knoflook. Dus als Vincent het huis uitgaat zet ik gelijk de oven aan om de broodjes klaar te hebben als ze met de tas vol vis thuis komen. Alles op tafel en de makreelsalade maken en genieten.

INGREDIËNTEN

12 Halve broodjes

  • 2 Makreelfilet 
  • 2 Scheppen mayonaise
  • Beetje truffelolie
  • Sap van halve citroen
  • Eetlepel kappertjes
  • 1/4 rode ui in kleine stukjes
  • Peper 
  • 6 Broodjes
  • 100 Gram roomboter
  • Flinke scheut olie
  • 2 knoflookteentjes
Heerlijke geroosterde broodjes met knoflookboter - Daarop een makreelsalade met mayonaise truffel kappertjes en rode ui - Broodjes met de makreelsalade op een bord om vanaf te pakken - Mels Feestje

EN MAKEN MAAR!

#1. Oven voorverwarmen 180 graden

#2. Maak de geroosterde knoflook broodjes: De broodjes schuin door de helft snijden en op een bakplaat met bakpapier leggen. Ondertussen de boter in de magnetron laten smelten. Door de gesmolten boter een flinke scheut olie roeren. Daarna 2 fijngesneden teentjes knoflook erdoorheen. Dan wat kruiden met peper.

#3. Besmeer de broodjes met het knoflook mengsel. Laat de broodjes in 8 minuten lekker warm en een beetje knapperig worden. 

#4. Maak de makreelsalade: In een bak doe je de makreelfilets, met 2 scheppen mayonaise. Roer het lekker romig. Voeg wat kleine scheutjes truffelolie toe. De klein gesneden uitjes en een schepje kappertjes kunnen er ook doorheen. Maak het af met wat peper en de sap van de citroen. Even proeven, misschien wil je nog wat citroen of wat extra truffel? 

#5. Broodjes uit de oven op een mooie schaal. Makreelsalade erboven op.

#6. Schaal op tafel en aanvallen maar! 

Heb je zelf ook een woensdagmiddag vismiddag en een leuk recept. let me know! Liefs, Melanie ??‍?

Op een woensdagmiddag een schaal vol met heerlijk geroosterde knoflookbroodjes met een te lekkere makreelsalade met mayonaise en truffel - Je ziet ook de stukjes ui en wat kappertjes - ook super lekker als borrelhapje of een tuinfeest hapje - mels Feestje en feest hapjes

De Pure serie is ontworpen door de eigentijdse Pascale Naessens. Het bijzondere kleurgebruik en de organische vormen creëren een unieke serie waarbij je alle elementen prachtig met elkaar combineert. In dit bericht heb ik het bord gebruikt voor blini's met gerookte zalm"

? Shop the look! Ik ben helemaal fan van de Pure servies serie van Serax. Hierop heb ik de broodjes makreel salade geserveerd ?  

Opzoek naar smeersels voor op je geroosterde brood? Check mijn Bruschetta Pinterest bord

Eén reactie