Verrukkelijke zoete aardappelpuree met gepofte knoflook
De zoete aardappel, het is een heerlijk gezonde superfood. Wij eten de zoete aardappel wel eens als groente en aardappel samen, lekker makkelijk. De zoete aardappel heeft vet veel vitamines, is vezelrijk en heeft weinig vetten. Je kan heerlijke recepten maken met de zoete aardappel, wij hebben hier thuis 3 favorieten: Als friet uit de oven, gepoft met geitenkaas en tomatensalsa en natuurlijk als een mooie oranje romige zoetige puree, oftewel de Koningspuree. Maak daarbij een Koningsdag gehaktbal en je hebt een top Konings maaltijd.
Zo maak je de Koningspuree
Stap #1. De zoete aardappelen (1 zoete aardappel pp) schillen en voor 20 minuten lekker zacht koken.
Stap #2. Leg de knoflook (teentje per pp) in zijn velletje voor 5 minuten in een hete oven. Beetje olie erop. Als ik de zoete aardappel puree maak zorg ik dat ik een ander gerecht in de oven heb. Een heerlijk recept hierbij is kippendijfilet opgerold in spek uit de oven.
Stap #3. De zoete aardappel afgieten en terug de pan in. Eerst even stampen en dan wat roomboter erdoorheen (een dikke plak per zoete aardappel) en een flinke scheut melk.
Stap #4. Haal de knoflook uit zijn velletje, dat gaat heel makkelijk, beetje duwen. Eerst even met een vork een puree van maken en dan door de zoete aardappel puree stampen. Beetje zout en peper erbij naar eigen smaak.
En smullen maar! Fijne Koningsdag. Liefs, Melanie
Deze ga ik zeker proberen.
Leuk! Ben benieuwd hoe je hem vindt