La casa de Melvino

La casa de melvino

Broccoli salade, een snelle gezonde maaltijd voor het sporten

Broccoli salade met ui knoflook blauwe kaas en chorizo. Een lekker, makkelijk & gezond recept voor avondeten.

Vandaag is het donderdag en dan eten we met zijn tweetjes. Vincent gaat na het werk sporten, dus maken we een snelle makkelijke gezonde maaltijd. Broccoli salade met daarbij een lekker stuk vlees is altijd een succes.

"ingrediënten - Broccoli salade met ui knoflook blauwe kaas en chorizo - gezond recept voor avondeten - mels feestje"

Het hoofdingrediënt is broccoli, dat is duidelijk. Voor de dressing gebruik ik 3 tenen knoflook, 1 rode ui, sap van halve citroen, flink wat olie, rode wijn azijn en balsamico azijn. Als kruiden zout, peper, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden. Vandaag hadden we nog blauwe kaas en een stukje chorizo in de koelkast en een rood pepertje liggen. Lijken mij een prima combinatie voor een lekkere en gemakkelijk broccoli salade.

Zo maak je de broccoli salade

Je snijdt de broccoli in roosjes en doe ze in een pan heet water. Ik kook alles in heet water, scheelt kooktijd. Als het water kookt zet je je wekker op 5 minuten. Daarna afgieten en klein beetje laten afkoelen.

"Ingrediënten snijden - Broccoli salade met ui knoflook blauwe kaas en chorizo - gezond recept voor avondeten - mels feestje"

Ondertussen snijd je alles klein en doe je de gesneden ingrediënten in een grote bak waar je je broccoli salade in gaat klaar maken. Van het rode pepertje gebruik ik maar een heel klein beetje. Met al de gesneden ingrediënten maak je ook de dressing. Doe bij de gesneden ingrediënten 6 flinke scheuten olijfolie, 2 scheuten rode wijn azijn, 2 scheuten balsamico, sap van halve citroen en de kruiden. Even roeren en laten staan. 

"Broccoli salade met ui knoflook blauwe kaas en chorizo - gezond recept voor avondeten - mels feestje"

Als laatste de broccoli in de bak met de dressing. Door elkaar husselen en opdienen.

Er zijn natuurlijk nog meer lekkere variaties met broccoli salade. Spekjes maakt altijd alles lekker, dus ook een broccoli salade. Ham past ook heel goed bij broccoli en gerookte kip is ook erg lekker er doorheen. Ben je opzoek naar een frisse zomerse salade, dan maak je deze broccoli salade, met appel en walnoten

"Externe link naar broccoli salade recept met appel en walnoten"

 En natuurlijk heb ik ook een mooi Pinterest bord vol met broccoli inspiraties. 

Eet smakelijk! Liefs, Melanie

Inspiraties voor broccoli salades op Pinterest

Eén reactie