La casa de Melvino

La casa de melvino

Verrassend lekkere worteltjessoep met kroontjes croutons

"Bloglogo Koningsdag worteltjessoep - Koninklijke Koningssoep voor koningsdag - Romige wortelsoep met kroontjes croutons - mels Feestje"

Zaterdag is een heerlijke dag voor soep en omdat het bijna Koningsdag is, maken we oranje zachte romige wortelsoep. Met maar een paar ingrediënten heb je binnen een half uur een oranje pan soep op tafel. Om er echt een Koninklijk feestje van te maken doen we daar los oma’s gehaktballen bij. Daarbij nog iets knapperigs, wat heel goed samen gaat bij de zachte wortelsoep, onze zelf bedachte crouton kroontjes.  

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Ingrediënten 

1 scheut olijfolie om in te bakken

6 grote wortels, geschild en in grove stukken (zak van 1 kilo)

½ rode uien, in grove stukken

3 tenen knoflook

Klein stukje van een pepertje voor beetje pit

Zout/peper, beetje paprika en kerriepoeder

1 liter boilion (ik heb 1 liter water gekookt met 1,5 boulion blokje)

groot bosje verse koriander, grof gehakt

125 ml slagroom (kookroom of ander room natuurlijk ook prima)

 

Bereidingswijze worteltjessoep

Stap #1. Snijd de wortels, uien en knoflook in kleine stukken.

"Knoflook en ui in olie aanfruiten - Koninklijke Koningssoep voor koningsdag - Romige wortelsoep met kroontjes croutons - mels Feestje"

Stap #2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit eerst de uien en de knoflook in de olie. Ik denk dan altijd dat de olie al een lekkere basis smaak krijgt, plus het huis ruikt gelijk lekker.

Stap #3. Doe de wortelen erbij en fruit deze lekker mee totdat de wortelen wat zachter zijn geworden.

"Wortelen in de pan - Koninklijke Koningssoep voor koningsdag - Romige wortelsoep met kroontjes croutons - mels Feestje"

Stap #4. Maak 1 liter bouillon. Ik doe dit door in een pan ernaast 1 liter water te koken en hier 1,5 bouillon blokje aan toe te voegen.

Stap #5. Voeg de (groente)bouillon toe aan de zacht geworden wortels. Ook de gesneden koriander doe je erbij. Bewaar wel wat koriander voor de garnering. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten koken, of tot dat de wortels gaar zijn.

"Staafmixer er door - Koninklijke Koningssoep voor koningsdag - Romige wortelsoep met kroontjes croutons - mels Feestje"

Stap #6. Laat het iets afkoelen. Pureer dan de soep met een staafmixer (of keukenmachine). Totdat je een mooie gladde oranje soep hebt.

Stap #7. Doe er de room bij, en pureer het nogmaals. Hoe gaaf is de kleur! Bewaar iets van de room  voor de garnering.

"Room erbij - Koninklijke Koningssoep voor koningsdag - Romige wortelsoep met kroontjes croutons - mels Feestje"

Stap #8. Verwarm de soep indien nodig nog door voor het opdienen. Doe er voor het opdienen een scheutje room op en strooi er wat verse koriander overheen. 

Serveer met Koningsdag kroontjes croutons & oma’s gehaktballen

Hier hebben we er feestelijk van gegeten. Hier kan je het recept van oma’s gehaktballen terugvinden en hier van de kroontjes croutons.

Eet smakelijk & een hele fijne Koningsdag! Liefs, Melanie

"Koningsdag worteltjessoep met oma's ballen en kroontjes croutons - Koninklijke Koningssoep voor koningsdag - Romige wortelsoep met kroontjes"

Nog meer Koningsdag hapjes op Pinterest

2 reacties