La casa de Melvino

La casa de melvino

Search

In dit bericht zitten affiliate links. Het kost jou niks extra, maar voor wat jij zal kopen via 1 van mijn links zorgt ervoor dat ik een heel klein % van de verkoop zal ontvangen. En zo kan ik weer mooie dingen maken voor deze site. 

Ja, ik probeer geld te verdienen met mijn website

Affiliate cirkel - Hoe werkt affiliate - op mijn website laat ik zoen met welke affiliate partners ik werk - Mels Feestje

Affiliate marketing is de term die wordt gebruikt om sites aan te duiden die zelf niks verkopen, maar juist verwijzen naar andere sites. Oftewel een affiliate website of shop.

Ik zal op mijn site schrijven over bepaalde producten of bijvoorbeeld een fles bubbels die ik super lekker vind. Als je op mijn link of banner klikt zal je doorverwezen worden naar de juiste pagina, waar ze deze producten verkopen.

Als je dan op de site die ik heb gepromoot binnen een x aantal dagen (dat verschilt per bedrijf) wat besteld / koopt, krijg ik daar een hele kleine vergoeding voor. 

Ik ben nu 4 maanden bezig met mijn site en mij nog aan het verdiepen in de wereld van affiliate. Ik zie dat ik 1 tip al niet echt aan het volgen ben:

“Begin niet te groot. Veel mensen willen hun affiliate site zo uitgebreid mogelijk maken, maar vaak geldt: hoe simpeler je het houdt, des te succesvoller je wordt.”

Haha, ik plaats banners op dit moment als een malle. Omdat ik echt fan ben, maar ook omdat ik dit affiliate zo leuk vind. 

Mijn affiliate programma’s

Tradetracker 

Echt geweldig! Zij doen affiliate voor zo veel online webshops. Zij hebben bijvoorbeeld HEMA, Blokker, Xenos, Greetz en echt honderden meer. Op hun site kun je zoeken of er een mooi bedrijf bij zit wat je gaaf lijkt om te promoten. Klik hier om al hun merken te zien. In een duidelijk overzicht kan je zien hoeveel er op je link hebben geklikt of ook wat hebben gekocht en wat je commissie is.

Andere Affiliate programma’s

  • Het affiliate programma van Bol.com. Klik Hier voor meer informatie. Voor WordPress is hier zelfs een plugin voor.
  • Zo is er ook een WordPress plugin voor Booking.com. Klik hier voor meer informatie over hun affiliate programma. 
  • En voor het affiliate programma van Gall & Gall, Albert Heijn en Cool Blue werk ik samen met Performance Horizon. klik Hier voor meer informatie en natuurlijk kun je je hier ook aanmelden voor hun programma. 
  • Een andere bekende is Daisycon. Klik hier voor de Campagnezoeker. Op deze pagina vind je alle affiliateprogramma’s en leadcampagnes die op dit moment bij Daisycon actief zijn.

Voor alle affiliate programma’s geldt dat je website eerst wordt gecheckt. Maar kijk naar mijn net nieuw opgestarte website. Zeker geen hoogstaande kwaliteit en voor deze mooie merken mag ik al affiliate linken. Ik merk ook dat de klantenservice bij al deze affiliate programma’s top zijn! Reageren allemaal snel, lekker in het Nederlands, hebben veel verstand en gaan je echt verder opweg helpen. 

Probeer het zelf ook! Wat ik zelf ook ga proberen is echt meer te kopen via websites waar veel tijd & liefde in gestoken is. Heb je vragen of heb je zelf ook een leuk affiliate programma gevonden, let me know! En laat een berichtje achter. 

Veel liefs, Melanie