La casa de Melvino

La casa de melvino

Search

Makkelijk te maken en leuk op je tuinfeestje

De Moscow Mule wordt omschreven als een hip zomerse cocktail. Hij is fris, dorstlessend, niet zo sterk en heeft een kleine pit. Het is een van de meest gezochte cocktails online op dit moment.

Moscow Mule is een mix van Vodka & Gemberbier (of Ginger Ale). Omdat Gemberbier geen alcohol bevat is de cocktail niet zo sterk en kan je er dus makkelijk meerdere van drinken. Me like! En die koperen mokken, te gaaf. 

Die koperen mokken zorgen er ook nog eens voor dat je cocktail extra lang koud blijft.

Bij Bol.com verkopen ze de koperen Moscow Mule mokken voor E29,95. Dat zijn dezelfde koperen mokken als op het plaatje hieronder. Plaatje heb ik gepikt van Gall & Gall. 

Moscow Mule - voor mij nu een hip en nieuw drankje maar bestaat al sinds 1942 - in een te gaaf kopere mok -  in deze 3 stappen maak je hem zo - Mels feestje en Gall en Gall

Wat een super gave lekkere hippe zomerse cocktail. En die koperen mokken, waar de brokken ijs en citroen uitsteken. Hoe cool is het om deze cocktails uit te serveren op een BBQ of op een tuinfeest.

Heel erg, maar voor mij is de moscow mule net een week oud, tenminste hij valt mij nu pas op. Maar hij bestaat al, samen met de koperen mok al sinds 1941. Bedacht door Smirnoff. Op Pinterest komt hij nu ook pas bij mij voorbij. Gelukkig ben ik niet echt te laat want de echte hippigheid is vorig jaar in 2016 gestart. 

Ik ben online naar de Gall & Gall cocktail pagina gegaan en daar staat deze moscow mule ook te shinen op echt een jaloersmakende pagina. Ik heb nog veel te leren!

De moscow mule koperen kop bij Bol voor E30 - op de foto 2 mokken met limoenen en brokken ijs - mels Feestje en cocktails
Deze Moscow Mule koperen mok is te koop bij Bol.com voor E29,95. Klik op het plaatje om gelijk naar de pagina te gaan.

Moscow_Mule_recept - een prachtige cocktail in een koperen mok met vodka ginger ale ijsblokjes en citroen - recept van de gall en gall - plaatje ziet er zo mooi uit - Mels Feestje

Smirnoff vodka (nu met E5 korting) en gemberbier vormen de basis van deze heerlijk verfrissende cocktail. Gember bier is een soort ginger ale, maar wat makkelijker te verkrijgen is. Gelukkig is het verschil tussen gemberbier en ginger ale al eens uitgelegd. Dus ik gebruik gewoon ginger ale (flesje) of een grote fles ginger ale bij de AH. 

En is het nou vodka of is het wodka? Lees hier het antwoord. 

Spreekbeurt over de Moscow Mule

Ik ga natuurlijk geen spreekbeurt geven, maar hier in huis volgt de ene spreekbeurt de andere spreekbeurt op. Vandaar dat het woord in mijn hoofd zit. In mijn zoektocht naar de Moscow Mule ben ik een aantal interessante dingen tegengekomen, die ik graag met jullie wil delen. 

#1. De Moscow Mule is zooo 2016.Welke cocktail heb je dit jaar het vaakst gemaakt? De Moscow Mule. Gin-Tonics worden ook nog vaak besteld, maar de Moscow Mule heeft 2016 echt veroverd.” Lees hier het interview met de beste vrouwelijke bartender. 

#2. Maar gelukkig zet de trend zich door in 2017. Zie hier een berichtje van maart 2017 van nu.nl. “Simplicity maakt een opmars. Denk hierbij aan cocktails met slechts een paar ingrediënten, zoals de margarita of de moscow mule”.

#3. Origineel met een sliert komkommer. In een bar in Manhattan slaan de heren de handen ineen: twee scheutjes wodka met vier scheutjes ginger beer, een kneepje limoen en om het af te maken een sliert komkommer”. Lees hier het hele verhaal achter de Moscow Mule.

 

Die super gave koperen mokken

Nu heb je die mooie mok voor E29,95 bij Bol.com heel snel in huis. Maar bij Aliexpress heb je er gelijk 4 voor dezelfde prijs, ook met gratis bezorging. Je hebt ze dan niet alleen al morgen, aflevering is tussen de 17 en 36 dagen. 

Ikzelf heb erg goede ervaringen met Aliexpress, bijna al mijn online bestelde producten heb ik binnen 1 maand. Ook de reviews van deze mokken zijn goed, 5 sterren. 

En de vertaling is hilarisch, beetje op zijn Alies 🙂 “Welke betere manier om dienen de tijdloze Moskou Muilezel dan in een Oude Nederlandse Moskou Muilezel Mok. Featuring een aantrekkelijke gehamerd afwerking om neem de eye, elke mok is ook gemaakt van Massief Koper, die niet alleen houdt uw drink cool, maar brengt de smaken van uw mule recept. deze mokken zijn gebouwd om met gelakte coating voorkomen aanslag, en nikkel voering voor eenvoudig onderhoud. onze Gehamerd Moskou Muilezels zijn niet bedoeld voor vaatwasser gebruik. doen zal veroorzaken product verkleuring. Hand wassen met warm sopje, en droog grondig met een droge doek. dit product is niet magnetron veilig. Look voor de ” ODI ” stempel onderaan uw mok garanderen u bent drinken uit een ORIGINELE Oude Nederlandse product.”

Deze 3 verschillende Moscow Mule koperen mokken hiernaast kan je bij AlieXpress online bestellen. Klik op de mokken en bestellen maar. Zeker handig & voordelig als je inderdaad een tuinfeestje gaat geven. Hieronder  vind je nog 4 heerlijke Moscow Mule recepten. Bijvoorbeeld met ananas of watermeloen. Dit gaat een leuke zomer worden! 

De koperen mok voor de moscow mule - bij alieexpress verschillende soorten voor een leuke prijs - mooie koperen mokken met ijsbrokken en citroen - het recept staat op mijn website - Mels Feestje en feest drankjes

De koperen mok voor de moscow mule - bij aliexpress verschillende soorten voor een leuke prijs - mooie koperen mokken met ijsbrokken en citroen -

De koperen mok voor de moscow mule - bij alieexpress verschillende soorten voor een leuke prijs - mooie koperen mokken met ijsbrokken en citroen - het recept staat op mijn website - Mels Feestje en feest drankjes

4 Verschillende Moscow Mule recepten

#1. Moscow Mule & komkommer

Cucumber Moscow Mule - super leuke site ze hebben de Moscow Mule met komkommer zoals origineel gemaakt - op het plaatje een mooie koperen mok met een dunne sliert komkommer en citroen en een groen wit gestreept rietje - mels Feestje
De Cucumber Moscow Mule. Klik op het plaatje voor het recept te gaan. Het is een super leuke site ze hebben de Moscow Mule met komkommer zoals origineel gemaakt.

#3. Moscow Mule & aardbei

Moscow Mule met aardbei limoen suiker en takjes munt in natuurlijk een koperen mok met veel ijsbrokken - Verschillende smaken Moscow Mule - mels Feestje
Moscow Mule met aardbei limoen suiker en takjes munt in natuurlijk een koperen mok met veel ijsbrokken . Klik op het plaatje om naar de originele site te gaan.

#2. Moscow Mule & ananas

DIY simple Pineapple- ananas Moscow Mule recept zal je deze zomer vaker maken – het is zo lekker verfrissend en echt perfect voor deze warme zomerse dagen – Op het plaatje weer zo een gave koperen mok met ijsblokken en stukken ananas – prachtig- Mels Feestje
DIY simple Pineapple / ananas Moscow Mule. Dit recept zal je deze zomer vaker maken, het is zo lekker verfrissend en echt perfect voor deze warme zomerse dagen. Als je op dit geweldige plaatje klikt kom je op de pagina met het recept uit.

#4. Moscow Mule & watermeloen

Moscow mule met watermeloen limoen en takje munt - in een te gekke koperen mok zoals het hoort - stuk watermeloen als garnering - klik hier voor het recept - Mels Feestje
Moscow mule met watermeloen limoen en takje munt. Kijk hoe cool / koel die koperen mokken blijven. Klik op het plaatje om door te gaan naar het recept.

Nog meer te lekkere Moscow Mule recepten op mijn Pinterest bord