La casa de Melvino

La casa de melvino

Search

Things To Do

Kasteel Alicante

Welkom in de Costa Blanca! Omgeving Benijofar - Quesada - Rojales. Provincie Alicante.

Urbanizacion Atalaya Park, Benijofar, Ciudad Quesada en Rojales; het zijn allemaal kleine aangename vakantiedorpjes vlak bij de kust van de Costa Blanca. Trekpleister zijn de prachtige roze zoutmeren van Torrevieja. In de omgeving vind je ook verschillende golfbanen. Maar natuurlijk ook leuke terrassen, restaurants, bars, winkels, markten, waterpark en grote warenhuizen. Plus, een vleugje Nederland. Zo is er een cafe het Jordaantje en een Holandse Bakker te vinden. 

De locatie

Things to do in de omgeving. Soms te wandelen, zoals naar de hoofdstraat van Ciudad Quesada. Of een klein stukje met de auto.

Ciudad Quesada

In 10 minuten lopen ben je in de hoofdstraat van Quesada, met leuke terrassen, restaurants en dakterrassen. Naast ons huis is er een heel duidelijk aangelegd paadje wat makkelijk en veilig te volgen is. In het filmpje kan je zien waar je dan uitkomt. 

Verder is er een groot waterpark, wat in de zomer open is. Een mini golf (5 minuten lopen) een snooker-bar en een sportschool. 

Zoutmeren

De grootste zoutmeren van Europa

Er zijn twee verschillende zoutmeren die je kunt bezoeken: ‘Laguna Salada de la Mata’ en ‘Laguna Salada de Torrevieja’. Beiden bevinden zich op relatief korte afstand van elkaar en zijn gelegen in het natuurpark Las Salinas.

Er zijn in natuurpark Las Salinas verschillende horecagelegenheden te vinden waar je een hapje kunt eten of drinken. Daarnaast vind je in het natuurpark openbare toiletten, wandelroutes, picknickplekken en parkeerplaatsen. 

Beide zoutmeren zijn te bereiken met een treintje dat langs de boulevard van Torrevieja rijdt. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om er met eigen vervoer naar toe te gaan.

Torrevieja

Torrevieja

Torrevieja is een badplaats, 41 km ten zuiden van Alicante in de gelijknamige provincie Alicante, aan de Costa Blanca. Vanuit ons huis is het 15 min met de auto. 

Torrevieja heeft een zeer aangenaam mediterraan klimaat. Dit betekent warme zomers en milde winters.
De belangrijkste attractie van Torrevieja zijn dan ook de stranden en het prachtig weer.
De stranden zijn er in het Noorden van de stad breed en goudgeel. De zandstranden rond La Mata Torrevieja zijn breed en zeer gezinsvriendelijk.

Wil je langs de zee blijven wandelen, dan kan je dat van  La Mata tot Guardamar. Het is een mooie wandeling langs de helder blauwe Middellandse zee. Ook de stranden zijn in Guardamar heel mooi omdat er vlakbij een duinen rij is.

“Club de Golf Quesada”

La Marquesa Golf is een van de meest historische banen aan de Costa Blanca, met 18 holes. Traditie, kwaliteit en ervaring komen samen om golfers een unieke ervaring te bieden, vol geschiedenis waar bovendien Miguel Ángel Jiménez erelid is. Er is ook een Nederlandse golfclub Costa Blanca.

La Marquesa Golf is in 1989 door D. Justo Quesada opgezet en is prachtig gelegen onderaan een berg in Ciudad Quesada. De golfbaan had dan ook initieel de naam “Club de Golf Quesada”. In 1994 veranderde de naam in “La Marquesa Golf & Country Club”.

Gelegen in het hart van Ciudad Quesada heeft deze golf club leden van vele nationaliteiten en heeft goede reviews op Trip Advisor. Prijzen starten vanaf €42. Direct om deze golfbaan heen staan prachtige villa’s en appartementen in Ciudad Quesada, tezamen met leuke restaurantjes en barretjes.

La Zenia Boulevard Shopping Center

Zenia

La Zenia Shopping Center is gebouwd in 2012 en is één van de grootste van de provincie Alicante.

Het omvat 161 000 vierkante meter. Met meer dan 150 winkels. Er zijn grote filialen van bekende merken, maar ook vele kleine gezellige winkeltjes.

Op het eerste verdieping is er een ruim aanbod van restaurants en bars. Onze favoriet is Lizzaran. Je zit buiten op een groot dakterras, met uitzicht op zee en ze komen om de paar minuten langs met heerlijke pinxtios. 

Boven is ook een speelruimte voor kinderen. Een echt kinderparadijsje. Ook organiseren ze van alles om de kinderen bezig te houden. 
Op de benedenverdieping is er een bowlingzaal met annex restaurant. Er is zeer veel ruimte om te parkeren. Er zijn parkeerplaatsen zowel ondergronds als bovengronds. Deze 500 gratis plaatsen zijn gemakkelijke en ruim.

Go-Karts Ciudad Quesada

Karten voor het hele gezin. Volgens de jongens hele fijne karts, die snel gingen. Vanaf ons huis is het 5 minuten met de auto. Bekijk de website voor prijzen en openingstijden. Ze zijn tot best laat open en hebben ook een restaurant. 

Mini golf quesada

Quesada Mini Golf

Paar minuten lopen vanuit ons huis. Je loopt langs een paadje naar Quesada en dan kom je er langs. Het is wel een grappig baantje, ze hebben er ook een restaurant bij en Happy Hours. Je kan er de buurvrouw tegen komen. De jongens hebben zich er prima vermaakt. 

Aqua-Park Quesada

Een waterpark wat alleen in de zomer maanden open is. Er zijn meer waterparken in de omgeving. Deze is het dichtste bij (3 km), hier komen veel locals. let op dat je wel slippers mee neemt. de betonnen vloer kan in de zomer te heet worden. Ze hebben schaduw en picknick plekken. 

Greenlands Sport Club

7 Minuten rijden met de auto. Greenlands Sport Club is complex, met de grootste 18 holes Adventure MiniGolf in Europa (5.000m2) die zorgvuldig is ontworpen tussen palmbomen, watervallen, rivieren en rotsen. Je kan golfen op de Pitch & Putt (par 3 baan), je swing oefenen op de driving range, putten op de oefengreen. Ze hebben een clubhuis waar je heerlijk kunt eten, of kunt genieten van een geweldige cocktail of een drankje aan de bar. 

Easy Horse Care Rescue Centre

 
Review van Tripadviser
“Wij hebben een privétour geboekt afgelopen week. Andrew heeft ons op een fijne manier alles verteld over het Rescue Centre. Schrijnende verhalen maar wat een goed werk doen alle vrijwilligers. De privetour kost 10 euro per persoon en 5 euro voor kids. Een donatie is meer dan welkom. Of koop iets in het winkeltje.”
 
Afstand: 7 km | 12 minuten met de auto

Lemon Tree market

Als je op zondagochtend een echte, authentieke Spaanse ervaring wilt, dan is de Lemon Tree Market in Guardamar de plek voor jou! Deze mooie markt, ook wel bekend als El Raso Market, is een heerlijke plek om op zondagochtend een paar uur te bezoeken. Het is een ‘verborgen juweeltje’, nog niet echt ondekt door toeristen en hierdoor ook echt goedkoop. Het eet gedeelte is fantastisch! Er zijn tal van plekken om te eten en het eten ziet er heerlijk uit. Er is veel keus, waaronder traditionele Spaanse gerechten zoals paella, churros en mooie hammen.

Afstand: 10 km | 13 minuten met de auto

Wandel tip: Cuevas del Rodeo de Rojales

In de heuvel achter Rojales zijn zo’n 17 grotwoningen te zien. Ze worden veelal door kunstenaars en handvaklieden gebruikt en bewoond. Je kunt er tot dichtbij komen en dan langs de “cuevas del Rodeo” wandelen en de nodige bezoeken.

De toegang is gratis en dat maakt deze plek doordeweeks heerlijk om rustig doorheen te wandelen. Sommige grotwoningen zijn open en kan je bezoeken, de kunstenaars zijn dan aan het werk. Op de route kom je ook het schelpenhuis tegen (la Casa de las Conchas), versierd met ongeveer 550.000 schelpen.
 
Tip: men spreekt er bijna alleen Spaans en neem vooral cash geld mee, pinnen kan niet. Hier een leuk YouTube filmpje van een eerste zondag van de maand, dan zijn alle ateliers open, is er een marktje en live muziek. Zeker de moeite waard!
Cuevas del Rodeo de Rojales

Guardamar del Segura

Dit strand ligt op 15 minuten rijden. Er is ook een fietspad, hebben wij nog niet geprobeerd. Het is een heel erg lang breed mooi strand. Om de zoveel meter kan je bedjes huren (E5 per bedje + E5 per parasol), en daarbij is dan een tentje waar je drankjes en cocktails kan bestellen en wat simpele hapjes zoals broodjes, friet/patat en pizza. Zag er wel allemaal goed uit. 

Parkeren
Je kan echt aan het strand parkeren. Er zijn verschillende ingangen, met veel parkeerplekken.  

wit strand dichtbij - guardamar del segura