La casa de Melvino

La casa de melvino

Search

Een koude zomerse & pittig door de knoflook, super makkelijk te maken Aardappelsalade

T8x makkelijke tapas - Een koude zomerse, pittig door de knoflook, te makkelijke aardappelsalade. Gegarandeerd word je om het recept gevraagd, en die is geweldig. - tapasfeestje - camping recept - BBQ salade - Mels Feestje"

Aardappelsalade, Nederlands, maar toch ook behoorlijk Spaans. Je kent het wel “een beetje van jezelf en een beetje van Maggi”. Ik ben er fan van! Deze aardappelsalade is een recept van Vincent, mijn vriend (dus niet van Maggi). Hij is ontstaan tijdens een BBQ feest in Spanje, vandaar een Spaanse aardappelsalade. We zijn beide dol van knoflook, rode ui en verse citroensap. Dit gaat door veel gerechten heen. Omdat een BBQ feest (of jouw Tapasfeestje) al best wat voorbereiding is dit een grandioos idee.

Het Spaanse eraan is dat ze ook koude aardappelsalade in Spanje serveren, als Tapas. Serveer deze heerlijke salade in een Tapasschaal, strooi en wat peterselie over en je hebt een Spaanse aardappelsalade. Schenk er een mooie Spaanse wijn bij en je feestje is compleet. Je kan het makkelijk een dag van te voren maken. En heb je over, kan je er de dag erna ook nog van smullen. 

? Bij een Spaanse Aardappelsalade, gaat een Spaanse witte fruitige wijn. Tm 13 augustus is deze Torres Viña Sol in de aanbieding, echt een lekker zomers wijntje!? 

RECEPT

  1. Je neemt een emmer aardappel salade. Je kan gewoon huismerk “kartroffelsalade”nemen.
  2. Doe de aardappelsalade in een grote bak waar je goed in kan mengen.
  3. Hier doe je bij, klein gesneden teentjes knoflook, een lente ui, rode ui in kleine stukjes, klein gesneden peterselie en wat citroensap.
  4. Vaak zijn de emmers al gekruid met zout & peper, maar je kan het natuurlijk verder kruiden zoals je gewend bent. Lekker alles door elkaar mengen, proeven en aanpassen.
  5. Ben je tevreden, kan je alles weer in de emmer doen om te bewaren voor als het de aardappelsalade op de buffettafel kan. Of je schept het gelijk over in de schaal. Je kan binnen een paar minuten deze aardappelsalade hebben staan. 
Spaanse aardappelsalade - Een koude zomerse, vegetarische, pittig door de knoflook, super makkelijk te maken aardappelsalade - Gegarandeerd word je om het recept gevraagd, en die is geweldig – Tapasfeestje – BBQ salade – Mels Feestje""

Op een mooi Tapasfeest! Comida buena = lekker eten!

Liefs, Melanie ??‍?

Spaanse aardappelsalade - Een koude zomerse, vegetarische, pittig door de knoflook, super makkelijk te maken aardappelsalade - Gegarandeerd word je om het recept gevraagd, en die is geweldig – Tapasfeestje – BBQ salade – Mels Feestje

Nog meer makkelijke lekkere inspiratie? Kijk op mijn bericht TAPASFEESTJE voor meer ideeën. 

Warm weer dit weekend! Dat schreeuwt om Spaanse tapas. Of je geeft een Tapasfeestje? 8x makkelijke tapas - Een handig overzicht met leuke recepten om jouw tapasfeestje tot een succes te maken - Hartige Spaanse plank - bruchetta - pil pil - albondigas - tortilla - kip met spek - tomaat mozzarella - salades - Mels Feestje en Feest hapje

Tapas Classico Ovenschaal .Super handige Tapas schaal voor bijvoorbeeld een Spaanse Aardappelsalade. Altijd fijn om deze rechthoekige Tapas Scaahl in huis te hebben, voor je tapasfeestje, maar voor elk buffet wat je gaat geven. Verjaardagsfeestje? Of gewoon een mooie ovenschotel. Handig!

? Shop the look! Een rechthoekige Tapas Schaal. Een prachtige schaal voor je Tapas Buffet ? 

2 reacties