La casa de Melvino

La casa de melvino

Search

 Vaderdag cadeau tips #5

Uitjes voor de avonturier - Activiteiten op Vaderdag zondag 18 juni 2017 BBQ - Vaderdag cadeau ideeën en actieve uitjes - Mels Feestje en feestdagen"

Uitjes op Vaderdag voor de avontuurlijke vader

Hoewel het volgens de Metro enquête van vorig jaar heel die Vaderdag niet zo hoeft van de vaders, geloof ik daar niks van! En ook al hebben de vaders er zelf geen zin in, het is een feestdag, reden genoeg om samen wat leuks te doen. 

Vaders die ‘hun dag’ wel zondag 18 juni vieren en dus niet stom vinden, hebben drie favoriete bezigheden:

  • Uitje maken met de kinderen 50%
  • Uitslapen 20%
  • Ontbijten op bed 16%

Uitslapen & champagne ontbijt op bed is check. Het uitje voor ons is ook al check. Vaderdag valt namelijk in het Havenfestival weekend van IJmuiden (zaterdag 17 juni & zondag 18 juni 2017). En het Havenfestival IJmuiden is echt erg leuk, zeker voor het hele gezin. 

Andere stoere uitjes voor de echte avonturiers onder ons voor vaderdag zijn natuurlijk karten, lasergame of prison island. Bestel hier online vast je kaartjes en maak er een mooi cadeautje van. 

Vaderdag uitje zondag 18 juni

Havenfestival IJmuiden

Kom zaterdag 17 juni of op Vaderdag, zondag 18 juni 2017 met het hele gezin naar Ijmuiden naar de Havendagen. Het ziet er naar uit dat het het Vaderdag weekend prima droog weer is. En wat vinden stoere vaders leuk? Boten, vooral grote boten. Ik woon nu 3 jaar met heel veel plezier in Ijmuiden en elk jaar gaan wij naar de havendagen.

Lekker harinkie eten, er worden makrelen en paling gerookt, wijntjes drinken bij de muziek tentjes en de jongens mogen mee varen op de meest geweldige schepen. Dit jaar is er voor het eerst zelfs een een culinair plein met foodtrucks en lokale restaurants (ken je Lámuse?). Wij zijn er weer bij! 

Er komen allemaal bijzondere schepen naar IJmuiden, waaronder het stoomschip Elvin. De Koninklijke Marine komt met de nieuwe sleepboot Noordzee naar IJmuiden, met gratis rondvaarten door de haven. De reusachtige grijper van Overslagbedrijf Amsterdam, het Nijlpaard, keert ook terug in IJmuiden. Ook kan je een bezoek brengen aan het boorplatform Paragon C 463.  En je kan er  varen met oude reddingsboten.  

Het Havenfestival vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017. De locatie Trawlerkade in Ijmuiden. De toegang is gratis. Afrekenen kan gewoon lekker met pin of contant geld, er zijn geen munten kassa’s.

Klinkt als een leuk Vaderdag uitje toch?

Havenfestival Vaderdag activiteit - IJmuiden vaderdag activiteit - havenfestival IJmuiden zondag 18 juni - mels Feestje en Feestdagen"

Mocht je al eerder willen komen, zaterdagavond alles is gericht op een gezellig feest op de kade. Met de komst van Martijn Fischer (IJmuiden zingt Hazes), Lange Frans, Stijl Achterover en Full Count lijkt succes verzekerd.

Misschien een leuk idee om een lekker Vaderdag weekendje Ijmuiden pakken? Hotel Rauw aan de kade ligt echt vlak bij het Havenfestival. Ook ben je een paar minuutjes van het strand vandaan. Klik op mijn Booking.com banner om het hotel te bekijken. 

[bdotcom_bm bannerid=”2468″]

Klik hier terug voor Shopping voor Vaderdag - cadeau ideeën voor Vaderdag - cadeau inspiratie en uitjes activiteit voor Vaderdag zondag 18%2"