Zomerse Spaanse Tomatensalade met Mozzarella, Knoflook, Uienringen, Olijfolie en Basilicum blaadjes
Tomaten, uienringen, olie en heel veel knoflook. Brings back memories, ons camping recept! Wij aten deze salade vroeger op de camping in Frankrijk. Mijn moeder maakte de salade al smiddags want het is belangrijk dat de smaak van de knoflook overal lekker intrekt. Je maakt deze Tomatensalade een paar uur van te voren en bewaar de salade in de koelkast.
Ik schrijf dit recept voor de tomatensalade nu voor op een tapasfeestje menu, maar heb je een BBQ binnenkort, deze Tomatensalade is een must! Hij is echt zo lekker, dat ik hem nu ook maak op feestjes of als er maar iets te vieren valt.
⛱ Opzoek naar makkelijke & lekkere recepten voor op de camping? Kijk ook op mijn Kampeer Recepten pagina ⛱
INGREDIËNTEN & maken
- 1 kilo goede kwaliteit tomaten (van de markt)
- 1 rode ui in dunne halve ringen
- 2 teentjes knoflook
- 10 blaadjes verse basilicum
- Olijfolie
- Zout & peper
Je start mise en place, alles snijden en klaar zetten. Tomaten in plakken, mozzarella in plakken, knoflook in kleine stukjes en uien in dunne (halve) ringen. Plaats de olie, zout en peper en de basilicum binnen hand bereik. En dan is het laagjes maken.
#1. Plakjes tomaten #2. uienringen, stukjes knoflook en gescheurde basilicum blaadjes erover. #3. Olie en zout & peper erover. #4. Plakken mozzarella erop #5. En weer vanaf 1. Zo bouw je laagje voor laagje op.
Op een mooi Tapasfeest! Comida buena = lekker eten!
Liefs, Melanie ???
? Shop the look! Ik vind het gezellig om deze tomatensalade in een Tapas serveerschaal op te dienen. Bij Bol.com hebben ze deze Tapas Classico Ovenschaal – 27 cm voor E12,99 ?
2 reacties