La casa de Melvino

La casa de melvino

Search

Makkelijk & lekker deze kids proof Quiche

"Blogfoto - Kids proof quiche - makkelijk & lekker - Quiche bladerdeeg spek spinazie en walnoten - Eten voor vanavond - recepten voor"

Oven 200 graden – 30 min in de oven – 15 minuten laten bijkomen

Opzoek naar wat je vanavond gaat eten? Hier een lekker makkelijke tip: een heerlijke quiche. Wij hebben deze gemaakt met de volgende ingrediënten. Een heel pak bladerdeeg, 5 eieren & 250 ml kookroom, 3 tenen knoflook, 1 rode ui, grote hand vol spinazie, geitenkaas, bakje spekjes en hand vol walnoten.

"Ingredienten quiche - Kids proof quiche - makkelijk & lekker - Quiche bladerdeeg spek spinazie en walnoten - Eten voor vanavond - r

Ik houd echt van bladerdeeg. Bladerdeeghapjes en avond eten waarin bladerdeeg verwerkt mag worden zijn favoriet. Ik doe ook in mijn quiche het hele pak bladerdeeg, alle 10 de bladen. Nee, dat lieg ik.. Ik houd er eentje over. Deze doe ik stiekem in de magnetron voor een minuutje, en dan peuzel ik hem op. 

Op woensdagen eten wij met zijn allen en dan zetten we 1 van onze kids proof recepten in. Gister was het quiche. Super makkelijk, heeft ook wel wat lente achtigs en iedereen vindt het heerlijk. Plus je kan er de dag erna ook nog van genieten (meenemen naar kantoor)

Zo maak je de quiche

Je begint met het ontdooien van het bladerdeeg en het voorverwarmen van de oven (200 graden).

"Spekjes ui en knoflook aanbakken - quiche - Kids proof quiche - makkelijk & lekker - Quiche bladerdeeg spek spinazie en walnoten"

In een pannetje bak je je spekjes. Als ze een klein beetje bruin / knapperig beginnen te worden doe je er de 3 klein gesneden knoflooktenen en halve ringetjes ui doorheen. Die bak je lekker mee. Ziet het er lekker gebakken uit, zet je het vuur uit en schep je de spinazie bladeren erdoorheen

"5 eieren met 250 ml kookroom mengen - quiche - Kids proof quiche - makkelijk & lekker - Quiche bladerdeeg spek spinazie en walnoten - mels feestje"

In een grote kom klop je de eieren met het kookroom. Je kan het wat kruiden. Ik doe er vaak nog wat Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, peper en paprikapoeder doorheen. Dan meng je het spek spinazie mengsel erdoorheen. Pak een handje vol walnoten en brokkel hier ook wat lekker van door heen. 

"Spinazie mengsel bij ei mengsel met stukjes walnoot- quiche - Kids proof quiche - makkelijk & lekker - Quiche bladerdeeg spek spinazie"

Vet je taartvorm in en bedek het met de zacht geworden bladerdeeg bladeren. Daarna doe je het spek-spinazie-ei-walnoten mengsel erin. Met je vork een beetje alles eerlijk verdelen. Als laatste de geitenkaas en nog wat extra walnoten. 

Dan alles voor 30 minuten in de oven, zo wordt het gaar en mooi goudbruin. Na de 30 minuten kan je het nog niet gelijk aansnijden, laat het even 15 minuten staan, dan kan het wat harder worden.

"15 minute wachten en eet smakelijk! - quiche - Kids proof quiche - makkelijk & lekker - Quiche bladerdeeg spek spinazie en walnoten - mels feestje

Je kan er nog voor kiezen er een frisse salade bij te doen. 

Er zijn nog heel veel verschillende quiches. Wat mijn volgende quiche gaat worden is deze van Jamie Oliver, met asperges, zalm en dille. Klinkt heerlijk en helemaal voor in het seizoen van nu.

"Quiche met asperges zalm en dille"

Voor meer quiche ingrediënten inspiratie kijk ook even op mijn Pinterest pagina, zie bord hieronder.  

Eet smakelijk! Liefs, Melanie

Meer quiche inspiratie op Pinterest

2 reacties