La casa de Melvino

La casa de melvino

Search

Chocolade & Pasen!

Op mijn Pinterest bord heb ik echt zo veel leuke en simpele ideetjes & tips gevonden voor chocolade Paas lekkernijen. Met maar paar extra ingrediënten tover je zo een lekkernij op tafel. Hieronder #5 inspiraties. 

 
"5 super simple paas lekkernijen - chocolade - melsfeestje"

#1. Spiegeleitje

je start met het smelten van witte chocolade. Dit doe je door de witte chocolade in een bakje steeds 10 sec. in de magnetron te laten draaien, daarna roer je en plaats je het weer terug voor nog 10 sec. dit herhaal je tot het gesmolten is. Daarna doe je er een gele M&M in en je hebt een spiegelei. Laten afkoelen & done! 

#2. lollies

Als eerste smelt je apart 2 kleuren chocolade (wit & bruin). Met de donkere chocolade maak je een ei vorm. Met de gesmolten witte chocolade maak je leuke streepjes. Om het helemaal af te maken versier je de chocolade eitjes door de versiersels in het warme chocolade te duwen. Als laatste het stokje (knabbelsticks). Draai lekker rond zodat alles bedekt is. Nu alleen nog laten afkoelen in de koelkast en na een uur kan ze uitdelen. 

#3. Nestje

Met chocolade stokjes. Je verwarmt de oven voor op 200 graden. Daarna breek je de chocoladestokjes en maak je met de stokjes een nestje in een silicone cupcake vorm voor in de oven. Door ze 5 minuten in de oven te plaatsen gaat de chocolade smelten en heb je een nestje! De eitjes (of jelly beans) doe je er gelijk in als je het uit de oven hebt gehaald. 

Met cornflakes. Om te beginnen smelt je de chocolade en roer je daar de cornflakes doorheen. Zorg dat alles bedekt is met de chocolade. Daarna maak je met het chocolade cornflakes mengsel een nestje. Plaats daar de M&M’s in als paaseitjes en laat ook hier de chocolade hard worden.

 

#4. Bunny Munch

Maar zeg nou zelf, het klinkt toch als een feestje; de Bunny Munch. Daarnaast ziet het er ook nog eens super lekker uit! Ook hier heb je in minder dan 5 minuten heb je een geweldige Paas snack gemaakt. 

Het zal je niet verrassen, maar wat je nodig hebt is witte gesmolten chocolade. Gesmolten chocolade is toch wel het thema van deze Paas lekkernijen.  Daarnaast heb je verschillende soorten cereal, corn flakes of van die rijst pops nodig. Voor de kleur kan je M&M’s gebruiken en allerlei gekleurde versiersels of kleine snoepjes of koekjes (oreo, pretzels).

De handelingen die je uitvoert zijn ook hier weer erg simpel. Je start met alles in een grote bak te verzamelen. Daarover heen giet je de de gesmolten witte chocolade. Dan het leuke gedeelte, je pakt de bak en husselt alles goed door elkaar, zodat alles bedekt is. Strooi het daarna uit op wat bakpapier en laat de Paas mix opdrogen. 

#5. Easter bark

Gegarandeerd een feestje, deze Easter bark. De naam alleen al! Daar word je toch al vrolijk van? En kijk nou eens hoe ze eruit zien, geweldig. Wat ik mij wel afvraag is; hoe kan Easter bark nu wel leuk klinken in het Engels, maar als je het vertaald naar het Nederlands het alles behalve lekker klinkt?

Ik heb deze Easter bark expres als laatste gekozen, omdat je voor dit Paas recept al de bovenstaande ingrediënten zou kunnen gebruiken. Wat je doet is op een bakplaat met bakpapier een hele dikke laag gesmolten chocolade uitsmeren. Je kan de witte en bruine door elkaar heen roeren. Cool is ook als je een kleurstof door de witte chocolade heen mengt. Daar druk je wat versiersels in, M&M’s, paaseitjes, of wat gebroken koekjes, snoepjes. Wat voor lekkernijen je maar hebt liggen. Je laat het hard worden. En je breekt het in stukken.

Ik weet niet wat jullie doen, maar ik ga snel boodschappen halen. Water loopt mij in de mond. Genietse & alvast een hele fijne Paas!

 

Eén reactie