Gemarineerde Kippendij Stukjes Gerold in Ontbijtspek! Smaakexplosie In elke Bite
Dompel je smaakpapillen onder in de rijke smaken van onze Spaanse kippendij hapjes.
De onweerstaanbare combinatie van malse en sappige kippendijen, doordrenkt met knoflook, olie en kruiden, omhuld met knapperig ontbijtspek, zal je zintuigen prikkelen. Lees verder en ontdek hoe je met gemak deze heerlijke hapjes kunt bereiden, perfect voor elk feest.
Een heerlijk en sappig Spaans hapje. Dat komt door de kippendij stukjes, die zijn zo lekker mals en vettig. Eerst worden de kippendijen door de knoflook, olie en kruiden gerold, en daarna omwikkeld met spek en in de oven voor 25 minuten gaar en knapperig gebakken. Je kan ze makkelijk een dag van te voren maken voor op een tapasfeest. Even voor 5 minuten in een hete oven warm laten worden.
En zaterdag is het zover – mijn bijdrage aan het Spaanse feest staat vast, en ik kan niet wachten om deze smaakvolle verrassing te delen! 🌶️🥂.
Hieronder de ingrediënten & Werkwijze voor 24 heerlijk stukjes kip tapas.
Ontdek nog meer Spaanse smaakmakers en presenteer jouw hapjes in stijl met onze diverse collectie tapas schalen! 👉
Klik hier tapas schalenIngredienten voor 24 stukjes
- 8 Kippendij stukjes
- 12 plakken ontbijtspek
- 3 tenen knoflook
- Zout en peper
- Paprika poeder
- Knoflook poeder
- Italiaanse kruiden
- Flinke klodder mosterd
- Paar scheuten olijfolie
Klaar voor Actie: Aan de Slag!
- Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kippendijen in 3 stukjes.
- Stap 2
Je marineert de kippendijen met 3 fijn gesneden teentjes knoflook, een grote klodder mosterd en met de kruiden. Flinke scheuten olie erbij en lekker door elkaar mengen. Het liefste alles lekker kneden met de handen. Even laten rusten zodat het een beetje in kan trekken.
- Stap 3
Het ontbijtspek snijd je door de helft, je hebt maar de helft van een plakje nodig voor 1 stukje kippendij. Rol de spek lekker strak om de kip en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Kijk nog even in de marinade bak. ik houd echt heel erg van knoflook, dus check altijd even of alle knoflook wel onder het spek zit.
- Stap 4
Leg de bakplaat met de ingerolde kippendijen in de voorverwarmde oven. Je zet de timer op 25 minuten. Het spek moet lekker knapperig worden en belangrijker de kip goed gaar. Maar nog wel lekker sappig.
- Stap 5
Haal ze uit de oven en presenteer ze in zo een mooie terracotta schaal, lekker Spaans.
- Stap 6
Serveer in een tapas schaal en klaar! Je kan dus makkelijk een dag van te voren maken. Op dag van tapasfeest zelf, warm je ze gewoon even op. Eet smakelijk & enjoy!
Verken de efficiëntie van Tapas
Tapas Schalen
EEN FIESTA VAN SMAAK!OOK ZO GEK OP TAPAS SCHALEN? Ontdek de Magie van Tapas schalen Tapas schalen zijn mijn geheime wapen voor elk feestje, ze brengen gezelligheid en een authentieke Spaanse sfeer. OOK ZO GEK OP TAPAS SCHALEN? Hier de mooiste en handigste op een rijtje. Tapas schalen, ik gebruik
Kampeer Recepten ⛱
Culinaire Eenvoud op de Camping Lekker en makkelijk #CampingRecepten #KampeerAvontuur Duik in de wereld van moeiteloos kamperen. Met deze selectie van snelle, makkelijke en bovenal heerlijke campingrecepten. Als kind genoot ik al van mijn moeders kookkunsten op de camping, en nu deel ik graag mijn inspiratie met jou. Dit jaar
Tapasfeestje
8x Heerlijke & Makkelijke Tapas Recepten voor op jouw Tapasfeestje Je gaat een tapasfeestje organiseren, leuk! Tapas zijn altijd een succes, zeker als je ze serveert in tapas schalen. Het zijn heerlijke gerechtjes, je proeft de zomer, zijn makkelijk om voor te bereiden en je hebt super veel keuzes. Zo zit er
Eén reactie