La casa de Melvino

La casa de melvino

Search

Kampeer Recepten ⛱ Sappige STEAK in stukken op houten plank

Uit mijn oude plakboek! Prachtig plaatje toch. En lekker, zo lekker! Het hele gezin gaat hier zo van smullen.  Wat echt heerlijk smaakt over deze stukken vlees is een chimichurri, een volle kruiden dressing. Met extra veel koriander noem ik het een Melchurri:

? Het is een mengsel van flink wat olie, sap van een halve citroen, een bosje peterselie, een bosje koriander klein gesneden. Knoflook en rode ui in kleine stukjes gesneden. En een klein stukje van een rood pepertje. Alles door elkaar mengen. Op smaak brengen met wat peper en eventueel wat zout. 

Ingrediënten ⛱

In die grote supermarkten in Frankrijk (je hebt zelfs al Hypermaches) zijn de slagers afdelingen zo verrukkelijk & betaalbaar. Ga je boodschappen doen, neem dan mee:

 • Een hele grote vette dikke steak (mijn favoriet is de entrecote). Perfecte dikte is ongeveer 2,5 cm. Reken ongeveer 200 / 250 gram pp. Zonder bot, want bot is alleen maar extra afval.
 • Olie, groene kruiden (koriander, peterselie), citroen, rood pepertje, ui & knoflook
 • Aardappel (gepoft, gebakken, alles smaakt hier lekker bij)
 • Mooie rode wijn. Of een speciaal Biertje

Bereiding van een Dikke Vette Camping Steak ⛱

 1. Smeer je dikke vette steak in met olie, zout & peper
 2. Steek je (weg gooi) BBQ aan. Zorg voor een schoon rooster.
 3. Snijd het vet van de zijkanten af en smeer daar je gril mee in. Laat stukje vet lekker liggen op de BBQ.
 4. BBQ lekker heet. Hoppa stuk vlees erop! Leg steeds aan de bovenkant van het vlees het stuk vet, zodat het een beetje gaat smelten. Hier zitten zulke mooie smaken in en je wilt niet dat die smaken alleen de houtskolen marineren.
 5. Denk aan een totale tijd van 12-15 minuten met regelmatig keren. Maak er een mooi grillrooster op, staat professioneel en doet de smaken echt ten goede. Heb je een vleesthermometer dan een kerntemperatuur van 55 graden. ? Bij de Hema voor E3?
 6. Haal van het vuur en laat op de houten plank voor 10 minuten rusten. Dan verdelen al die heerlijke sappen zich op de juiste plek en gaat het vlees niet zo lopen.
 7. Ondertussen maak jij de melchurri (chimmichurri-saus) en laat je de tafel dekken.
 8. Snijd na 10 minuten in plakken. Besprenkel daarna met een klein beetje zout en peper en laat iedereen maar pakken. eet smakelijk!

? Bij een perfecte steak met een chimmichurri-saus, gaat een mooie rode wijn, zoals een Argentijnse Malbec?

Ik wens je een hele fijne vakantie! Als afsluiting een mooie vakantie Steak van mijn broertje & schoonzus. 

Liefs, Melanie ??‍?

? Nog even Shoppen ?

Houten Steakplank. Olijfhouten serveerplank met langs de rand een sapgootje, speciaal voor het serveren van BBQ en vleesgerechten. Tip: de achterkant van de plank kan als normale tapasplank gebruikt worden. Perfect voor je dikke vettige sappige Camping Steak

 

 

Shop the Look! Olijfhouten serveerplank met langs de rand een sapgootje, speciaal voor het serveren van BBQ en vleesgerechten. Tip: de achterkant van de plank kan als normale tapasplank gebruikt worden ?

Steakmessen. Laguiole Style de Vie Premium Line Steakmessen Copper. Set van 6 luxe steakmessen in houten messenblokje. De heften van de Copper steakmessen set zijn in mooie kopertinten. 

 

?Shop the Look! Steakmessen. Laguiole Style de Vie Premium Line Steakmessen Copper. Set van 6 luxe steakmessen in houten messenblok. De heften van deze Copper steakmessenset zijn in mooie kopertinten. ?

http://melsfeestje.nl/kampeer-recepten/