La casa de Melvino

La casa de melvino

Search

Kampeer Recepten ⛱ GEHAKTBALLEN VOOR ONDERWEG ?

 Hmmm hier kan ik nu al naar uit kijken! Koude gehaktballen in de auto onderweg naar onze bestemming. Met een tube mayonnaise & mosterd. Maak een lekkere bak vol met gehaktballetjes. Ook als je net op je bestemming bent aangekomen, alles hebt uitgepakt en lekker gaat zitten. Open een biertje of pak er een wijntje bij. Zeker die laatste ballen zijn erg lekker!

Ik heb al eens gehaktballen recepten gedeeld, die van mijn oma & tapas-ballen. Maar daar zit net een sausje overheen, met kans op rommel in de auto. En rommel in de auto, dat kan dan wel eens zomaar het einde betekenen van gehaktballen in de auto. Dit worden droge, maar toch lekkere sappige onderweg-ballen.

Ook op de Camping zijn deze heerlijk! Makkelijk & kids Proof.

INGREDIENTEN & RECEPT

  1. 500 Gram Rundergehakt meng je met een zakje voor gehaktballen en een 1 ei.
  2. Snijd 2 tenen knoflook erg fijn. Ook een half uitje (ik vind rood lekker) snijd je erg fijn en doe doe het gehakt mengsel.
  3. Kruiden met flink wat scheuten Ketjap, theelepel sambal, flink veel paprikapoeder, kerriepoeder, peper en Provençaalse kruiden.
  4. En hup die handen erin. Lekker alles door elkaar kneden. En daarna natuurlijk die ballen draaien.
  5. Ballen even in de koelkast als jij de boter & olie lekker warm laat worden. Alle kanten goed bruin laten worden en dan een paar minuten zachtjes laten pruttelen. Ik denk dat je best even mag proeven of ze gaar zijn.
  6. In een meeneembak in de koelkast. En smullen maar in de auto.


? Wijn Tip: Bij een gehaktbal kun je het beste een medium volle rode wijn schenken. Zoals deze Cabernet Sauvignon

Deze gehaktballen zijn overal goed voor. Ook voor een zondagmiddag borrel. Heb je er teveel gemaakt? Koud op een broodje mee naar werk kan ook prima! En natuurlijk is het een perfecte Verjaardags Borrel Hap. Wil je ze warm, gewoon even zachtjes in een pannetje weer opwarmen en Enjoy! Ik vind het leuk om te weten waar jij ze voor hebt gebakken, laat je een reactie achter?

Op een Goede Reis! Liefs, Melanie

Nog meer leuke Camping Berichten

http://melsfeestje.nl/kampeer-recepten/