La casa de Melvino

La casa de melvino

Search

? Jaaa, bijna Pasen! ?

Zo leuk, de lente en paaskriebels komen weer. Wat zal het thema van dit jaar worden? Zwart wit is eigenlijk altijd een succes, dus ook voor Pasen 2018. Als een echte Pinterest fanaat heb ik al een mooi bord met zwart wit Pasen plaatjes. Ik heb deze in 11 geweldige categorieën weten te stoppen. Doe wat zwart wit inspiratie op voor Pasen! 

Pasen zwart wit #1. Kijken door een glazen bol

Zo makkelijk is het om een leuke zwart wit creatie te maken. Haal die glazen stolp te voorschijn! 

Gebruik de andere populaire zwart wit trends van hieronder om een mooie zwart wit mix te maken, een gouden ei of een mooie veer. Voor een stijlvolle touch kan je variëren met verschillende stolpen en glazen potten. Doe er een lief briefje in of een grappige spreuk. 

Maak je eigen tentoonstelling en geef een persoonlijk tintje mee door bijvoorbeeld de namen van je (klein) kinderen op de eieren te schrijven. 

Pasen zwart wit  #2. Ei love you!

Je kan een kaartje geven, of bloemen. Maar hoe leuk is het paastakken te geven, met daaraan zelf beschreven uitgeblazen paaseitjes, in het zwart wit natuurlijk. Super leuk!

Op Pinterest kom je zulke leuke teksten tegen om met een sharpie (love it!) of fineliner op je paaseitjes te schrijven:

 • You’re so bunny
 • You found me
 • Dit is een eitje
 • Ontwikkelkamer
 • Eggcelent
 • Ei see you
 • Some bunny loves you
 • Hop on 

Pasen zwart wit  #3. Hippe stippen

Onzeker over je versierkunsten? Met hippe stippen zit je altijd goed.

Combineer het met een streepje en je creëert makkelijk een hippe paas setting. De stippen en lijnen hoeven helemaal niet even groot of recht te zijn, een beetje kronkelig geeft een super leuk effect. 

Gezellig in een schaal of onder een glazen stolp. Nog makkelijker, in een eierdoos! Die zou je eventueel ook nog zwart of wit kunnen schilderen. Doe er eventueel een veertje bij en je bent klaar! 

 

Pasen zwart wit  #4. Gratis plaatjes om te versieren

Pinterest staat er vol van, de een nog creatiever en mooier dan de ander; free printables in zwart wit met het thema Pasen. Ook leuk om een cadeautje mee in te pakken, of je bosje bloemen mee op te vrolijken.

Klik op de linken om naar de juiste websites te gaan. 

 

Pasen zwart wit  #5. Vieren met veren

Zo zacht en donzig  al die zwart witte veertjes en super leuk voor Pasen. Met carnaval ben ik in Maastricht te vinden in een gigantisch gaaf pak, met een veren boa en een pruik ook vol met  veren, die kunnen best een paar witte veertjes missen voor Pasen. Online is er ook veel te koop.

Wat ideetjes:

 • Je kan de veren in je glazen stolp of pot plaatsen
 • Bind ze met een touwtje aan elkaar en hangt ze in de paastakken
 • Als je houten balletjes hebt, of iets anders met gaten erin (mooie zwart wit knopen misschien) geeft dat een leuk effect aan de paas hanger.
 • Plak een mooie zwarte veer op een wit geschilderde paasei

 

Pasen zwart wit #6. Bunnies

Is mij nog nooit opgevallen, maar nu hoppen ze overal op: super schattige zwart wit Pasen foto’s van konijntjes. Nu ben ik zelf niet zo een dieren gek, maar zo op een plaatje vind ik ze erg leuk. Knip ze uit en plak ze op. Konijnen horen immers bij Pasen en in een zwart wit paas sfeertje komen ze helemaal tot hun recht.

Weet jij waarom konijnen zo bij pasen horen? Mij is verteld dat zij de eieren rond brengen? 

Gebruik een foto van je eigen konijntje en print deze in zwart wit uit. Een huisdier wat geen link met Pasen heeft, weet ik niet of dat wel vrolijk overkomt in zwart wit..

 

 

 

Pasen zwart wit #7. DIY knutselen

De altijd trending en happening DIY, Do It Yourself, oftewel knutselen.

Ik heb een hele lieve creatieve moeder, zo eentje die vroeger meehielp op de lagere school tijdens de knutsel lessen. Nu alweer zin om samen ergens aan te gaan knutselen.

Hier wat leuke voorbeelden. 

 

Pasen zwart wit  #8. kr-EITJE

Hoe mooi zijn deze schoolbord-verf- krijt- eitjes! 

Het is heel simpel, verven met schoolbordverf, goed laten drogen en met een wit krijtje kan je erop krijten.

Super leuk om de namen van je gasten op te schrijven (voor aan de brunchtafel). Een mooie boodschap (als cadeautje), hartje of kusjes (voor mijn vriendje). 

Schrijf er rekensommen op, als op een echt schoolbord. Laat kinderen de uitkomst erop krijten.

 

Pasen zwart wit #9. Black-egg-art

Hoe schattig is het om naast de gestippelde en gestreepte paaseitjes een zwart wit panda gezichtje terug te zien. Zo heel mooi kan ik niet schilderen of tekenen, vandaar de inspiratie om met wat simpele lijnen toch een soort black egg-art neer te kunnen zetten.

 Het konijntje door 2 uitroeptekens en een kruisje neer te zetten, briljant!

 

Pasen zwart wit #10. Label-it!

Een labelmachine!

Deze print zwart wit teksten, dat is handig. Label romantische zinnetjes of woorden. De letter combi XO werkt ook erg goed.

Check nog even categorie #2 voor wat inspiratie.  

Pasen zwart wit #11. Ik wil je krokussen

Mijn quotes en spreuken bord is een van de populairste.

Van de “Ik wil je krokussen” van loesje werd ik zo vrolijk. Ik wil hier iets mee doen, misschien maak ik er een kaartje van. Heb jij ook een leuke spreuk voor Pasen?

Voor meer inspiratie, bekijk mijn Pinterest borden. Heb jij ook een bord waar je trots op bent? laat de link in een reactie achter, ik vind het super om even bij je te komen kijken!

Zwart wit Pasen thema bord op Pinterest

2 reacties