Garnalen zwemmend in hete olie vol met knoflook plakjes en hete pepertjes
? Tapasfeestje? Deze pil pil mag niet ontbreken. Gegarandeerd een groot succes! ?
Pil Pil, garnalen zwemmend in hete pittige olie vol met knoflook plakjes en hete pepertjes. Het allereerste Spaanse gerecht wat Vincent en ik nemen als we in Cabopino (Malaga) zijn. Bij de allerbeste strandtent Andies, met de allerbeste Pil Pil van heel Malaga.. En Mocht Andies nou precies tegenover de camping liggen waar mijn schoonouders overwinteren, handig.
Romantisch in de zon, samen een schaaltje Pil Pil delen en lekker met stokbrood in de pittige knoflookolie dippen. De mannen natuurlijk een hete peper contest en de vakantie is begonnen! Oh nee vergeet ik de wijn.
? Natuurlijk drink je bij de pil pil een Spaanse witte wijn. Denk aan een verfrissend, droge en fruitig wijntje, bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc, zoals mijn favoriet de Peter Yealands ?
Op het Tapasfeestje van mijn schoonvader mocht deze Pil Pil natuurlijk niet ontbreken. Met Pasen is er een proef sessie Pil Pil op tafel gezet. En hebben we een goede les geleerd; zorg dat de garnalen ontdooit zijn en helemaal droog. Gooi bevroren garnalen niet zomaar in een hete pan met olie ? Gelukkig is het allemaal goed gekomen en hebben we er goed van kunnen smullen.
Je maakt de Pil Pil op je tapasfeestje zelf. Het is echt een heel leuk voorgerecht, waar nog veel over gesproken zal worden. Als je gaat beginnen zorg je dat alle ingrediënten klaar staan. Haal van te voren de echte classico tapasschaaltjes in huis, iedereen een eigen schaaltje met Pil Pil. En op de tafels een mandje met stokbrood. Dippen in die hete olie is zo lekker!
? Shop the look! Bij de Xenos hebben ze de echte classico Tapasschaaltjes. Voor E9,99 heb je 5 schaaltjes ?
INGREDIËNTEN & PIL PIL MAKEN
- Zak gepelde grote garnalen ? (5 garnalen pp)
- Gedroogde chilipepers ? (of rood pepertje in ringen)
- Olie
- Dunne plakjes knoflook
- Peterselie fijngesneden
- Bosuitje in ringen
- Stokbrood ?
- Tapas bakjes
Zet een grote wok pan op het vuur, en verhit hier flink wat olie in. Fruit hier de knoflook in, laat de olie de smaak opnemen. Knoflook mag echt niet verbranden. Doe er de bosuitjes bij, even omscheppen. Doe er de garnalen bij. Deze roer je voor 3 minuten mee. Met een soeplepel vul je de bakjes, met de garnalen (5 pp) en de heerlijke pittige knoflookolie. Strooi er een beetje peterselie overheen. Je kan eventueel wat zout doen. Zet een mandje stokbrood op tafel en geef iedereen zijn eigen tapas bakje vol met garnalen pil pil.
4 reacties