Gemarineerde Kippendij Stukjes ? Gerold in Ontbijtspek ?
Een heerlijk en sappig Spaans hapje. Dat komt door de kippendij stukjes, die zijn zo lekker mals en vettig. Eerst worden de kippendijen door de knoflook, olie en kruiden gerold, en daarna omwikkeld met spek en in de oven voor 25 minuten gaar en knapperig gebakken. Je kan ze makkelijk een dag van te voren maken en op het feest even voor 5 minuten in een hete oven warm laten worden.
Aanstaande zaterdag is er een feest en ik mag meehelpen met de hapjes, joehoe! Ik mocht meedenken over het thema en het thema is Spaans geworden. Afgelopen zondag heb ik 1 van de gerechtjes die ik ga maken uitgeprobeerd, deze Spaanse kippendij hapjes. Ze waren, en ik quote “Vet lekker”.
Ingrediënten & Werkwijze voor 24 Heerlijk Stukjes

- 8 Kippendij stukjes
- 12 plakken ontbijtspek
- 3 tenen knoflook
- Zout peper
- Paprika poeder
- Knoflook poeder
- Italiaanse kruiden
- Flinke klodder mosterd
- Paar scheuten olijfolie
Stap #1.
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kippendijen in 3 stukjes.
Stap #2.
Je marineert de kippendijen met 3 fijn gesneden teentjes knoflook, een grote klodder mosterd en met de kruiden. Flinke scheuten olie erbij en lekker door elkaar mengen. Het liefste alles lekker kneden met de handen. Even laten rusten zodat het een beetje in kan trekken.
Stap #3.
Het ontbijtspek snijd je door de helft, je hebt maar de helft van een plakje nodig voor 1 stukje kippendij. Rol de spek lekker strak om de kip en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Kijk nog even in de marinade bak. ik houd echt heel erg van knoflook, dus check altijd even of alle knoflook wel onder het spek zit.
Stap #4.
Leg de bakplaat met de ingerolde kippendijen in de voorverwarmde oven. Je zet de timer op 25 minuten. Het spek moet lekker knapperig worden en belangrijker de kip goed gaar. Maar nog wel lekker sappig.
Stap #5.
Haal ze uit de oven en presenteer ze in zo een mooie terracotta schaal, lekker Spaans.

Eén reactie