Simpele succesvolle Spaanse heerlijke tonijnsalade. Fris door augurkjes, Spaans door de zwarte olijven versiering
Tonijnsalade is zo lekker, zo fris en romig tegelijk! Zeker nu het zonnetje zich af en toe laat zien, mag de tonijnsalade weer overal bij geserveerd worden. Tonijnsalade als bijgerecht bij je BBQ feestje, in de tuin gezellig met je vriendinnen bij de lunchen of op een bruschetta op je verjaardagsborrel.
Vorige week hadden we een Tapasfeestje en hebben we er een Spaanse variant van gemaakt. Gewoon wat zwarte olijven toevoegen en serveren in een Spaans tapas bakje en je bent klaar. Morgen hebben we hier thuis een een verjaardagsfeestje en dan gaat de tonijnsalade naast het stokbrood en kruidenboter zo op de BBQ buffet tafel.
Als voorafje is het ook super lekker & makkelijk. Gewoon even in de oven, een plakje cheddar kaas erop en je hebt een Tuna Melt. Ook zo lekker en wat ook fijn is, het is een budget hapje. Makkelijk, lekker & niet duur, een perfectie combinatie.
?En denk je aan zomer. Dan ook aan een lekkere frisse rosé, perfect bij een tonijnsalade. Zoals deze Nice Rosé, een heerlijke rosé uit de Provence?
Zo makkelijk maak je deze frisse, romige Spaanse tonijnsalade
- Klein beetje olie uit de blikjes laten glijden. Ik laat er altijd nog wat olie erin zitten, maakt het extra smeuïg. Doe de inhoud in een grote bak waar je goed in kan mengen.
- Hak een half rood uitje erg fijn en maak ringetjes van de bosui. Maak fijne blokjes van de augurken.
- Schep 3 flinke eetlepels mayonaise op de tonijn, 2 theelepels mosterd en een kuipje koffieroom. Eerst alles lekker door elkaar mengen. Niet smeuïg genoeg? Doe er dan wat extra mayonaise bij.
- Doe er dan je uitjes, augurken blokjes, kappertjes en een scheut citroen bij. Breng je tonijnsalade aan met zout & peper.
- Doe je tonijnsalade in een mooie Spaanse tapas schaal en garneer met zwarte olijven.
Op een mooi Tapasfeest! Comida buena = lekker eten!
Liefs, Melanie ???

3 reacties