La casa de Melvino

La casa de melvino

Search

Oma’s waanzinnige lekkere gehaktballen 

"Logo Koningsdag ballen - oma's gehaktballen - recept - mels Feestje"

Dit is zo een waanzinnig lekker recept, op feestjes gegarandeerd een succes! De kinderen hier smeken er soms om. Ze zijn hier echt een familie traditie. Mijn oma had ze altijd al op haar verjaardag, goeie smaakvolle ballen lekker in de echte boter gebakken.  Gelukkig heeft mijn moeder ooit het recept mogen ontvangen en nu mag ik het met jullie delen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Ingrediënten 

500 gram half om half gehakt

Zout/peper,  paprika, kerrie en knoflook poeder

Sambal

Maggi en Ketjap Manis

Bruine suiker 

2 uien grof snijden

3 tenen knoflook, fijn snijden

Handje paneermeel of 2 beschuiten

1 ei

 

Hoe maak je deze perfecte Konings gehaktballen

Stap #1. Gehakt kruiden met paneermeel, ei, peper/zout, veel paprika poeder, veel kerrie poeder, theelepel knoflookpoeder, beetje maggi en een theelepel sambal. Lekker met de handen erin en alles goed door elkaar kneden

Stap #2. Ballen draaien. Wij maken ze altijd net wat te groot om in 1 keer in je mond te doen, dus dat je erin moet happen. Echte goeie ballen.

Stap #3. Lekker wat boter in de pan, je kan er nog een scheut olie bij doen. En de ballen in de pan. Alle kanten lekker aanbraden, beetje schuddelen. Hierna doe je de uien en de knoflook erbij.

Stap #4. Alles lekker aan het pruttelen, dan strooi je er 1 theelepel bruine suiker overheen, 1 theelepel sambal en 1 kop ketjap manis.

Stap #5. Alles lekker 10 minuten laten pruttelen. Als laatste met maizena wat laten binden. Klein beetje maizena gebruiken, hierdoor blijven de uitjes lekker aan de ballen kleven. 

Lekker smullen van deze overheerlijke gehaktballen & een geweldige Koningsdag! Natuurlijk heb ik nog meer tips voor Koningsdags hapjes, kijk hiervoor op mijn Pinterest bord. 

Liefs, Melanie

 

Koningsdag hapjes & drankjes op Pinterest

4 reacties