La casa de Melvino

La casa de melvino

Search
"Paaseieren 14 keer paaseieren technieken melsfeestje"

Paaseieren!

Op Pinterest zijn er zulke mooie technieken voor het beschilderen van paaseieren te vinden. Van marble, naar batik (zie #12) of dip dyen (zie #7). Ik heb er een aantal gegroepeerd en kleine inspiratie borden van gemaakt. Als basis voor de paaseieren gebruik ik altijd lege uitgeblazen eitjes, deze bederven niet en je kan ze ophangen of er wat in doen. 

#1. Natuurlijk

Geen kleurstof in huis, geen probleem! Paaseieren kan je goed kleuren met natuurlijke producten. Paaseitjes gaan met groente / kleur naar keuze en een lepel azijn in een pannetje. 10 Minuten koken en klaar! Wrijf de eitjes als ze klaar zijn met wat olie voor wat extra glans. 

 

#2. Servetten

Het is heel simpel, paaseieren, lijm en servetten. Met het zoeken naar de bron van de Pinterest plaatjes kwam ik op deze site, zo schattig. Ze leert je hoe je plaatjes op servetten kan printen, hoe geniaal bedacht. 

#3. Tuinkers

Eetbare groene sprietjes die snel groeien op natte watjes. Super lekker over een eitje en hoe grappig om het op de paas-brunch-tafel te hebben staan. Lukt ook met bieslook. Leuk voor de kinderen om de paaseieren een groene coupe te zien groeien. Of je koopt een bieslook plantje.

#4. Boerderij

Wat super leuk bedacht, boerderij paaseitjes. Op haar website legt ze het stap voor stap goed uit. Van de gele paasei kuikentjes werd ik heel vrolijk. Komt ook door de gele veertjes, deze had ik dit jaar in mijn Maastrichtse carnavals pruik.

#5. Fruit

Zo een fan van haar website, kijk nou hoe ze deze ananas maakt. Deze aardbei, van mevrouw Citron (grappig) ook zo schetig. Hier krijg je stap voor stap de technieken van alle fruitsoorten. Als afsluiting een tutorial filmpje

 

# 6. Goud

Zo prachtig en zo simpel. Haal bij de Action je gouden spray en je glitters. De combinatie met zwart wit is zo trending. 

# 7. Pastel

Pastel eitjes zou je moeten kunnen eten, gewoon omdat ze er zo snoepig uitzien. Eitjes koken, waterverf en een sharpie. Prachtig deze pastel eitjes. Hip is de dip dye, verschillende lagen creëren. En de pastel trending kleur is geel; denk aan zon & kuikentjes. 

# 8. Cement

Dit heb je nodig; lege eierschalen,betonmengsel en verf naar keuze. Glitters of leuke steentjes door je betonmengsel is cool. Met een paperclip in je natte cement kan je konijnenoortjes maken. Zie hier stap voor stap hoe je ze maakt. 

 

# 9. Gezicht

Die met foto’s erop! Wat leuk bedacht, ook op servetten printen. Wat kneuterig gezellig. Leuk voor je bezoek op de paasbrunch. Deze met die oogjes erin zijn ook te schattig. 

#10. Haardos

Als eerste teken je op het eitje met een sharpie een gezicht. Daarna strooi je op een nat watje wat tuinkers, bieslook of radijskers. Je moet wel een weekje geduld hebben, maar dan heb je een prachtige coupe! Zet de eierschalen in een eierdoos op een zonnig plekje.Giet een week lang elke ochtend en avond wat water op het watje, niet teveel. Klik Hier een stappenplan. 

# 11. Marbel

Als er één trend hot is at the moment, is het wel het marble-patroon. Oftewel, de marmeren paasei look. Klik Hier voor een een tutorial filmpje. Ook wij zijn aan de slag gegaan met nagellak, zie hier het prachtige resultaat. 

 #12. Tie dye

Je begint door het paasei te bedekken met tape of elastiekjes, op deze manier maak je patronen. Vervolgens verf je het ei en haal wanneer deze droog is de tape of elastiekjes eraf. Voor een batik effect herhaal je het een paar keer. Je kan ook met waskrijt vormpjes tekenen, door de vettigheid blijft de verf niet plakken. 

#13. Kaars

Eerst ga je je paasei mooi maken, hiervoor kan je bovenstaande technieken inzetten. Je gebruikt logischerwijs lege eieren. Je kan een waxinelichtje gebruiken, je haalt hier namelijk gemakkelijk het lontje samen met het ijzertje uit. De waxine smelt je en het lontje gaat in het ei. Klik hier voor een stappenplan. 

 #14. Surpise!

Hoe lief! Eerst laat je je kinderen een schattig briefje voor opa of oma maken. je kan natuurlijk ook je schatje verrassen. Klik Hier voor een grappig filmpje, man vs pinterest pin. Hij laat stap voor stap zien hoe hij een surprise ei maakt. Tip: Let op dat de binnenkant echt goed droog is, anders ziet je niet meer wat je geschreven hebt. 

# 15. Hop hop!

Aan de slag. Ben heel benieuwd welke techniek je gaat gebruiken. Op mijn Pinterest bord is nog zo veel meer te vinden.

Heb jij zelf ook een Pinterest bord waar je trots op bent, laat dan een reactie achter. ik kom heel erg graag bij je kijken.

Fijne Paas! 

2 reacties

  1. Ik ben ook vast wat inspiratie aan het opdoen voor de Paasdagen. Mijn kinderen vinden het altijd leuk om paaseieren te versieren. Nieuwe ideeën en inspiratie is daarom altijd welkom. Ik ga wat opties voorleggen!